Denne oppskriften fant jeg i boken til Fotballfrue. Det er en perfekt selskapskake og ble dermed bakt med omtanke til 50-årslaget til guttenes flotte bestefar!
Til bunnen trenger du:
2 egg
100 g mørk sjokolade
vaniljepulver og vaniljeessens
100 g smør
100 g malte hasselnøtter
3 ss sukrin
Smelt smør og sjokolade i en kjele. La dette avkjøles mens du pisker eggene.
Rør eggene inn i smør- og sjokoladeblandingen.
Tilsett malte hasselnøtter, ca 1 ts vaniljepulver, noen dråper vaniljeessens og sukrin.
Smak til så den bli passe søt.
Hell alt over i en smurt rundform (jeg kledde også bunnen med bakepapir).
Stek i ovnen på ca 180 grader i omtrent 15 minutter.
La den avkjøle seg helt.
Til ostetoppingen trenger du:
2 dl vann
6 gelantinplater
skallet av 1 lime
saften av 2 lime
3 ss sukrinmelis
1 pakke Philadelfiaost
3 dl seterrømme
100 g sukrinmelis til kremen
3 dl kremfløte
vaniljeessens
Riv det ytterste skallet av limen.
Legg gelantinplatene i kaldt vann til de bli myke. Klem deretter ut vannet.
Kok opp 2 dl vann og ha gelantinplatene oppi. Tilsett deretter limesaft, limeskall og 3 ss sukrinmelis. Rør godt og sett blandingen i kjøleskapet til den er avkjølt (pass på så den ikke stivner).
Pisk krem av fløten.
Tilsett rømme, Philadelfiaosten, vaniljeessensen og 100 gram sukrinmelis. Bland til du får en god konsistent.
Tilsett den avkjølte gelantinblandingen og rør godt.
Hell ostetoppingen over kakabunnen.
La kaken stå avkjølt 4-5 timer.
Før servering kan du med fordel rive litt limeskall og mørk sjokolade over til pynt!
Nytes med god samvittighet!
Namnam :) Denne så god ut :)
SvarSlettOstekake er alltid godt og hører med på ethvert festbord! Med en sterk kopp kaffe er den perfekt. Koselig at skikken med å ta med kake til selskaper holdes i hevd.
SvarSlettHa en strålende lørdagskveld!