Jeg snublet over en superspennende oppskrift på lavkarboforum og testet den ut i går, det ble veldig godt og kommer absolutt til å stå på menyen igjen!
Oppskriften er delt i tre og vi starter med fetaost kremen. Den kan du med fordel lage først slik at den kan stå i kjøleskapet mens resten av middagen tilberedes.
Til fetaost kremen trenger du:
200 g fetaost
1 beger crème fraiche
1/2 potte frisk basilikum
4 soltørkede tomater
1-2 fedd hvitløk
salt og pepper
litt kaldpresset olivenolje
Til fetaost kremen trenger du:
200 g fetaost
1 beger crème fraiche
1/2 potte frisk basilikum
4 soltørkede tomater
1-2 fedd hvitløk
salt og pepper
litt kaldpresset olivenolje
Finhakk de soltørkede tomatene og hvitløken (sistnevnte kan sløyfes om du ønsker det). Legg det i en liten skål og hell over litt kaldpresset olivenolje.
Smuldre fetaosten i en bolle. Det er veldig kjekt å bruke en gaffel for å knuse oste klumpene.
Bland smuldret fetaost med crème fraiche og bland inn de soltørkede tomatene og hvitløken.
Hakk frisk basilikum og tilsett kremen.
Smak til med salt og pepper og sett den i kjøleskapet mens du lager karbonader og tilbereder grønnsakene.
Til karbonadene trenger du:
600 g karbonadedeig
1/2 dl fløte
1 egg
hvitløk etter smak
salt og pepper
1/2 potte frisk basilikum
5 soltørkede tomater
50 g pinjekjerner
litt kaldpresset olje
Sett stekeovnen på varmluft og 200 grader.
Finhakk soltørket tomat og hvitløk, legg i en liten skål og ha over litt olje.
Bland karbonadedeig, fløte, egg, salt og pepper i en bolle.
Hakk basilikum og bland det, hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner inn i røren.
Fordel og form til karbonader på en bakepapirkledd stekeplate:
La karbonadene vente på stekebrettet mens du tilbereder grønnsakene.
Til grønnsakene trenger du:
1 liten squash
1 rød paprika
1 rødløk
olivenolje
tørket basilikum
Skjær squash, paprika og rødløk i skiver og legg de på et annet bakepapirkledd stekebrett.
Hell over litt olivenolje og dryss tørket basilikum på og salt og pepper på.
Sett nå begge brettene (både grønnsakene og karbonadene) inn i ovnen.
La de steke i ca 20 minutter, men bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Pass på at ikke grønnsakene blir for godt stekt og snu karbonadene om det trengs.
Server karbonadene sammen med de bakte grønnsakene og fetaostkrem og nyt maten i godt selskap!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar