lørdag 30. juni 2012

Svinefilet med soppstuing og blomkål

I går var det min tur til å bli bortskjemt av gubben i huset og han slo til med en skikkelig "søndagsmiddag" på en fredagskveld. Jeg begynner å få relativt god kontroll på kjøkkenet nå, men når det kommer til kjøtt er gubben fortsatt sjefen her i huset!


Til svinefileten trenger du:
500-600 g svinefilet
baconterninger
fløte
champinjong
reven parmesan
salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader.
Rut opp fileten forsiktig. Gni med salt og pepper.
Stekes kjapt på alle sider for å få stekeskorpe i en stekepanne.
Legg fileten i en smurt ildfast form og sett i steketermometeret. Sett den inn i ovnen.

Når fileten nærmer seg ca. 50 grader tar du den ut av ovnen og tilsetter noen halve sjampinjonger, ca. 50 g baconterninger, fløte som dekker bunnen av formen og topper det hele med reven parmesan.
Stekes videre til ca. 75 grader kjernetemperatur. 

Til soppsausen trenger du:
200 g aromasopp
200 g sjampinjong
4 ss crème fraishe
ønsket mengde baconterninger
1 dl fløte
gressløk
salt og pepper

Stek soppen i smør. (Bruk frisk sopp!).
Ha soppen over i en kjele og tilsett crème fraishe og baconterninger (vi brukte smårettsbacon, ca. 100 g). Kok opp og spe med fløte etter behov, det kan hende det holder med ca. 1/2 dl fløte. 
Smak til med salt, pepper og gressløk.

Serveres med blomkål og nytes i godt selskap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...