onsdag 6. juni 2012

"Shepherd pie" på restematvis - LCHF

I forrige uke klinket gubben til med enkel og god middag, han er i likhet med gutta og meg glad i det meste som kan gratineres i stekeovnen!


Dette trenger du:
1 stor blomkål (eller to små)
fløte
smør
salt og pepper
reven muskatnøtt

1 pk kjøttdeig
1 pk tacokrydder
1 løk
1 paprika
(hvitløk)
parmesan
reven gulost

Lag blomkålpurre: 
Kok blomkålen mør, sil av og hell tilbake i kjelen (eller bolle om kjelen din ikke tåler stavmikser). Legg i ønsket mengde smør (vi bruker ca. 2-3 ss), salt, pepper og revet muskatnøtt etter smak. 
Mos godt med stavmikseren.
Tilsett litt fløte og mos til glatt og fin konsistens.

Bre purreen i en smurt ildfast form.

Fyll:
Stek kjøttdeigen etter anvisningen på pakken med tacokrydder.
Bre over blomkålpureen. 
Stek hakket løk, paprika og om ønskelig hvitløk lett. Strø over kjøttdeigen.
Ha over litt reven parmesan og godt med gulost.

Stekes i ovnen ved ca. 225 grader til osten blir gyllen.

Tips:
Her er det fullt mulig å bruke opp rester!
Har du tacosaus kan denne has i eller rester av tomatpurre/hakkede tomater.
Denne gangen hadde vi et par bratwürstpølser vi hakket og hadde i.
Det er også mulig å bytte ut løk med for eksempel purre eller vårløk.

Velkommen til en barnevennlig middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...