Fokuset blir ofte litt for stort på hva man ikke kan spise. Jeg foretrekker å se positivt på det og heller fokusere på hva jeg KAN spise. Ved hjelp av denne lista har jeg kunnet vri og vende litt på de ulike oppskriftene ut i fra hva jeg har tilgjengelig i kjøleskap og skuffer:
- Melkeprodukter som rømme, creme fraiche, fløte, smør, yoghurt naturell, majones, gresk eller tyrkisk yoghurt. Velg de feteste alternativene og vær måteholden med vanlig melk.
- Fet ost som: brie, camembert, feta, gorgonzola, mozarella, chevre, parmesan osv.
- Rent kjøtt og rene kjøttprodukter, okse, svin, lam/får, fugl og fisk. Ikke fjern skinnet eller fettet om du ikke ønsker det.
- Krydder.
- Pølser med høyt kjøttinnhold.
- Hjemmelagede sauser (med lavt innhold av karbohydrater).
- Egg.
- Ferske urter.
- Kaldpresset oliven- og rapsolje. Av disse oljene kan man også lage herlig dressinger med eddik.
- Linfrø.
- Oliven.
- Skalldyr og fet fisk som laks, sild, sardiner og makrell.
- Grønnsaker (friske og frosne): blomkål, kål, brokkoli, squash, løk, asparges, bambusskudd, løk, aubergine, tomat, paprika, avokado, reddiker, spinat, agurk, rødkål.
- Alle typer salat.
Når man får litt taket på det og er trygg på hva man kan spise er det ingen problemer å eksperimentere litt og lage litt restemat av det man har.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar