En absolutt favoritt!
Denne middagen slår godt an hos både store og små og er minst like god dagen etterpå,
for eksempel til lunsj.
Til en stor ildfast form trenger du:
2 auberginer (eller 1-2 squash)
600 g kjøttdeig
1 løk
4 hvitløksfedd
1 liten boks tomatpuré
1-2 dl kremfløte
smør til steking
oregano
salt og pepper
chilipulver
revet gulost
Til ostesausen trenger du:
2 store egg
1/2 dl majones
1 dl creme fraishe
3-4 dl revet gulost
Sett ovnen på 225 grader.
Skjær auberginen i skiver (eller squashen om du foretrekker det). Stek skivene lett i stekepanna og legg de deretter i en smurt ildfast form.
Finhakk løk og hvitløk. Stek den lett i panna og hell den over i en bolle.
Brun kjøttdeigen og tilsett løken.
Rør inn tomatpuré og krydre med salt, pepper, oregano og chilipulver.
Tilsett kremfløten og la det småkoke til en passe kjøttsaus.
Hell kjøttsausen over auberginene i den ildfaste formen.
Så er det tid for å lage ostesaus.
Visp eggene, majonesen og creme fraishen sammen og tilsett 4 dl revet ost. Jeg pleier å varme dette i en liten kjele så osten smelter.
Hell deretter ostesausen over kjøttsausen i den ildfaste formen og topp det hele med revet ost.
Krydre med litt oregano på toppen og la stå i ovnen til osten blir gylden.
Serveres gjerne med litt grønn salat.
Håper det smaker!
2 auberginer (eller 1-2 squash)
600 g kjøttdeig
1 løk
4 hvitløksfedd
1 liten boks tomatpuré
1-2 dl kremfløte
smør til steking
oregano
salt og pepper
chilipulver
revet gulost
Til ostesausen trenger du:
2 store egg
1/2 dl majones
1 dl creme fraishe
3-4 dl revet gulost
Sett ovnen på 225 grader.
Skjær auberginen i skiver (eller squashen om du foretrekker det). Stek skivene lett i stekepanna og legg de deretter i en smurt ildfast form.
Finhakk løk og hvitløk. Stek den lett i panna og hell den over i en bolle.
Brun kjøttdeigen og tilsett løken.
Rør inn tomatpuré og krydre med salt, pepper, oregano og chilipulver.
Tilsett kremfløten og la det småkoke til en passe kjøttsaus.
Hell kjøttsausen over auberginene i den ildfaste formen.
Så er det tid for å lage ostesaus.
Visp eggene, majonesen og creme fraishen sammen og tilsett 4 dl revet ost. Jeg pleier å varme dette i en liten kjele så osten smelter.
Hell deretter ostesausen over kjøttsausen i den ildfaste formen og topp det hele med revet ost.
Krydre med litt oregano på toppen og la stå i ovnen til osten blir gylden.
Serveres gjerne med litt grønn salat.
Håper det smaker!
Jeg skulle ønske jeg hadde like mye ork og tid til å lage så mye god middag som du gjør! Det ser jo smashing ut!
SvarSlettDen så kjempegod ut, moussaka er supergodt!! Jeg pleier ha oppi litt kanel i kjøttdeigen, det er godt. Selv var jeg skeptisk til kanelen i begynnelsen, men nå elsker jeg den. Sunn og god, anbefales! :-)
SvarSlettDen så kjempe god ut,mye spennende du har i bloggen din;)
SvarSlettTakk for flotte tilbakemeldinger! Oi! Kanel i kjøttdeigen? Spennende :-))
SvarSlettHei. Jeg lagde denne sånn ca etter din oppskrift i kveld, men med kanel. Det var helt utrolig godt. Lurer på om jeg skar auberginen i litt tykke skiver? Ungene ville hvertfall ikke spise akkurat det, men resten gikk ned på høykant. Mannen min gliste fra øre til øre, nå sitter vi mette og fornøyde her. Tusen takk for at du deler :)
SvarSlett