På besøk hos svigermor forrige uke fikk vi servert ovnsbakt ørret med grønnsaker og smørsaus. Det smakte nydelig og sausen var virkelig prikken over i-en. Den kan varieres på mange måter alt etter hva du skal ha den til og her kommer grunnoppskriften:
Til 6-8 porsjoner trenger du:
250 g smør
2,5 dl fløte
2,5 dl rømme
Smelt smøret i en kjele og tilsett fløten og rømmen.
Rør til alt blander seg og får en glatt og fin konsistens. Pass på at den ikke skiller seg.
Tilsett ønsket krydder tilpasset hva du skal servere den til.
Tips:
Til fisk smaker det godt med sitron til.
Du kan også ha i hakket gressløk, dill, timian eller karri.
En herlig søndagsmiddag jeg absolutt skal forsøke meg på selv i nærmeste fremtid!
Test ut sausen, hva synes du?
Hei. Jeg serverte smørsausen smakssatt med dill og pepper til ovnsbakt laks til familien i går. Den falt virkelig i smak, og var utrolig lett å lage. Den blir nok en favoritt her i huset.
SvarSlett