Bloggen Charlottes verden byr på mye inspirasjon, også denne flotte lasagnen:
Du trenger:
600-800 g kjøttdeig
3 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 dl fløte
1 squash
1 løk
3,5 dl fløte
3 eggeplommer
parmesanost, revet
gulost, revet
1/2 ts johannesbrødkjernemel
salt og pepper
oregano
revet gulost til topping
Skjær squashen i skiver med en ostehøvel.
Bland tomatpure, hakkede tomater, løk, hvitløk og oregano.
Lag hvit saus med 3,5 dl fløte og eggeplommer som røres sammen i en kjele. Tilsett johannesbrødkjernemel. Varm opp under omrøring til det småkoker. Tilsett revet parmesan og revet gulost, salt og pepper. La sausen hvile litt.
Stek kjøttdeigen med litt salt og pepper.
Når den er ferdig stekt tilsetter du tomatsausen og lar det putre litt i panna.
Hell over 1 dl fløte og oregano etter smak og la det småkoke et par minutter.
Legg kjøttdeig og squash lag vis i en smurt ildfast form.
Til slutt legger du over den hvite sausen og strør over revet gulost.
Jeg pleier også å strø litt oregano på toppen.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Vel bekomme!
Denne fikk jeg lyst til å prøve!
SvarSlettJeg synes den er minst like god som vanlig lasagne :-)) Men nå har aldri jeg vært storspiser av pasta, så jeg liker godt at pastaen er byttet ut med squash :-))
Slett