lørdag 25. august 2012

Kylling satay i ovnen

Som dere sikkert har skjønt fra tidligere innlegg pleier jeg som regel å bli introdusert for spennende oppskrifter og herlige smaker når søsteren min kommer på besøk. Forrige gang ble det servert kylling satay, og jeg tok villig jobben som kjøkkenassistent (med notatblokka klar!) mens hun tok hovedansvaret på kjøkkenet:


Vi var fire voksne og fikk rester igjen, det brukte jeg som pizzafyll dagen etter.

Du trenger:
6 kyllingfileter

Til sausen trenger du:
4 store ss peanøttsmør (økologisk fra helsekosten om du er streng på karbohydratene)
3-4 ss cashewnøtter 
1 glass red curry paste
5 ss sukrin
4 ss epleedikk
4 ss rapsolje
5 dl kokosmelk 
salt

Peanøttsmør, nøtter, curry paste, sukrin, epleeddik, rapsolje og halvparten av kokosmelken skal moses sammen, vi brukte den største beholderen til stavmikseren.


Mos det sammen og spe på med mer kokosmelk til passe konsistens. 
(Tykkelsen på røren vil variere etter som hvilket peanøttsmør du bruker og mengden kokosmelk vil derfor variere).

Sett ovnen på 200 grader.


Strimle kyllingfiletene.
Stek de lett i olje eller smør. Husk at de skal inn i ovnen så du ikke steker de for mye.


Ha kyllingen over i en smurt ildfast form og bre over sausen.
Stek i ca. 15 minutter.


Serveres med blomkålris (oppskrift finner du her).

Tips:
Får du rester til overs kan sausen brukes som pizzasaus! Bare se her.

Jeg takker nok en gang søsteren for inspirasjon og god mat.
Håper det smaker!



3 kommentarer:

  1. skal prøve denne i morgen;-)
    men har 2 spørsmål -
    hvor stort glass l
    curry paste?
    kokos melk,brukte du bare det tykke i bokse,eller alt?
    ellen:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Jeg kjøpte et lite glass med curry paste, husker ikke hvor mye som er i de, men tror de er på størrelse med de minste boksene med tomatpuré. Når det gjelder kokosmelken ble det brukt en hel boks/kartong, men fast og rennende masse :-)) Lykke til!

      Slett
  2. Ååå så godt dette var!ikke siste gang dette lages :-)
    skal ha restene til pizza på lørdag:-)
    takk for deilig oppskrift.
    ellen

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...