søndag 30. juni 2013

Rabarbrakake med jordbær og hvit sjokolade

I dag har jeg gjort om en helt vanlig oppskrift til en LCHF-oppskrift, og jeg er ganske fornøyd med resultatet. 

Rabarbra er vårens tidligste grønnsak. I Eidsvoll blad kunne man for en tid tilbake lese at den opprinnelig kommer fra Kina og ble brukt som medisin der i over 5000 år. Den kan visstnok sammenlignes med ginseng. 

Med sin syrlige smak er den perfekt i kombinasjon med jordbær og om du liker rabarbra bør du absolutt forsøke deg på denne kaken:


Til mørdeigen trenger du:
75 g soyamel
75 g mandelmel
50 g sukrinmelis
75 g smør
1 eggeplomme

Smuldre smøret med mel og sukrinmelis. Del gjerne opp smøret i små terninger, da er det lettere å smuldre.
Jeg brukte en stavmikser i starten og smuldret deretter resten for hånd.
Sett deigen med eggeplommen og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet.




Sett ovnen på 175 grader.

Hakk ca. 250 g renset rabarbra og 150 g jordbær.
Hakk en plate hvit sjokolade.




Ta deigen ut av kjøleskapet.
Press den ut i en smurt og bakepapirkledd springform, ca. 24 cm.
Prikk med gaffel og stek i ca. 15 minutter.



Mens kaken står i ovnen lager du mandeldeigen.

Til mandeldeigen trenger du:
100 g smør
50 g tagatesse
50 g sukrin
150 g mandelmel
2 egg
hakket hvit sjokolade
2-4 ss kokosmasse
30 g mandelflak

Ha mandelmel, tagatesse og sukrin i en bolle.
Rør inn egg og sukker.
Tilsett hvit sjokolade.

Hell bladingen over mørdeigen.
Strø over hakket jordbær og rabarbra.
Ha over litt kokosmasse og topp med mandelflak.

Stekes i ca 30 - 45 minutter.







En herlig og sommerlig kake.

Server gjerne med pisket krem eller vaniljeis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...