Jeg har lenge siklet på en iskremmaskin, og endelig har jeg gått til anskaffelse av en. Den er lyseblå, kommer med to skåler og er supersøt!
Skålene ska ligge i fryseren minst natten over, da er du klar til å lage is!
Du trenger:
3 eggeplommer
3 dl fløte
1 ts vaniljepulver
en god slump med espressopulver
1/3 plate revet 70 % kokesjokolade
Hent skålen fra fryseren og la den stå på benken i ca. 10 minutter.
Ha eggeplommer, fløte, vaniljepulver og revet sjokolade i en skål og visp dette sammen.
Hell dette over i iskrembollen, men pass på å ikke fylle i for mye. Les bruksanvisningen på maskinen, der står det beskrevet hvor mye du kan ha i bollen av gangen.
(Jeg bommet litt på dette, hadde i litt for mye og fikk en veldig myk utgave av isen fordi maskinen sluttet å røre rundt..)
Når du har helt i røra må du slå på ismaskinen så raskt som mulig!
La den stå å gå i ca. 1 time.
VIPS:
Hjemmelaget is med kaffesmak!
Det hørtes ut som en god is :)
SvarSlettHusker de hadde en is for noen år siden som smakte kaffe, men finner den ikke lengre i butikkene.
Smakte på gelato med cappucino-smak i Italia, det var himmelsk! Dette ble jo ikke helt det samme, men likevel veldig godt :-) Men, nå er jo jeg veldig glad i både kaffe og is!
Slett