lørdag 13. april 2013

Kjøttdeigsaus som kan brukes til alt!

Det har vært en herlig lørdag med familien. 
Syklene har vært ute og årets første is i friluft har blitt inntatt.
En slik herlig dag krever enkel og ikke minst god mat!

I dag ble det pizza som endte opp på matbordet.


Oppskrift på bunnen har blitt lagt ut tidligere og den kan du finne her

Fyllet ble i dag enkelt og greit kjøttdeigsausen jeg ofte lager også til alt annet.
Denne oppskriften er basisen for blant annet kjøttsausen i moussaka og kjøttsausen til sqash-pastaen. Jeg varierer innholdet litt fra gang til gang og særlig mengden fløte gjør sausen enten mer flytende eller mer kort i konsistensen. Den kan også være et godt utgangspunkt for gryte og kan varieres ytterligere med å tilsette hakkede tomater.

Du trenger:
1 pk. karbonadedeig
1 liten boks tomatpure
1 løk
1 paprika
hvitløk
litt fløte
krydder etter eget ønske

Hakk løk, hvitløk og paprika. 
Brun kjøttdeigen.
Tilsett løk, hvitløk og paprika.
Rør inn tomatpureen og smaksett med krydder. Jeg brukte basilikum, salt, pepper og litt cummin.
Tilsett litt fløte til passe konsistens. 

Bre sausen over pizzabunnen og strø over revet ost. 
Parmesan gjør pizzaen ekstra god!
Stek ved 200 grader i ca 15 minutter.

Hva med ett glass rødvin til en lørdagskveld?

1 kommentar:

  1. Dette høres deilig ut! Vi har spist grillede kyllingvinger, poteter stekt i ovnen og wok-grønnsaker. Rødvin til meg og øl til gemalen.
    Tv-en står på, mor strikker og far leser avisene, nesten som i lesebøkene i gamle dager.

    Riktig god søndag!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...