torsdag 18. april 2013

Bountykonfekt

Jeg fikk smake herlige hjemmelagede bounty av en kollega på jobb og etter å ha drømt om de en stund bestemte jeg meg for å prøve å lage selv. 
Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av de herlige bitene når de var ferdige og lå pent i en skål klare til å spises, så vi nøyer oss med bilde på bakepapiret!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:


Du trenger:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl kremfløte
1 dl kokosmelk
200 g kokosmasse
200 g sjokolade, minimum 70 %

Smelt kokosfett og sukrin i en kjele.
Tilsett kokosmelk, fløte og kokos.
Rør godt og legg massen over i en bakebolle og sett den i kjøleskapet.
La den stå minimum en time i kjølseskap.
Ta den ut og forme bitene som du ønsker, jeg brukte silikonformene mine og fylte de.

Sett formene i fryseren.
Jeg lot mine stå i fryseren natten over, men så fort de er fryst kan du ta de opp og fullføre go-bitene.

Smelt sjokoladen over vannbad.
Jeg brukte pølseklypa og rullet kokosbitene rundt i sjokoladen.
La sjokoladen renne av seg så den ikke drypper og legg de raskt over på en bakepapirkledd plate eller form.

Når alle er trukket med sjokolade setter du de inn i kjøleskapet og lar de bli kalde.
Om du setter kokosbitene i fryseren stivner sjokoladen raskere når du dypper de og de ser også glattere og finere ut. Dessuten faller kokosbitene ikke så lett fra hverandre når de er fryste.



Lykke til!

2 kommentarer:

  1. Dette var fristende saker!
    Hadde vært artig å prøve. Må sjekke om jeg får tak i alle ingrediensene her på bygda.

    Klem

    SvarSlett
  2. Dette hørtes godt ut. Skulle prøvd dette. Du er god på mat og snadder du.
    Klemz

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...