Sist uke fikk jeg vann i munnen når jeg så at forballfrue hadde lagt ut oppskrift på sjokoladekake på oppskriftonsdag!
Hun har mange flotte oppskrifter, men denne var fantastisk. Mannen i huset er generelt skeptisk til lavkarbo-bakverk, men denne kaken falt i smak hos både han, gutta våre og hos meg.
Nok en gang hadde jeg ikke alle ingrediensene i hus og gjorde noen små justeringer.
Nok en gang hadde jeg ikke alle ingrediensene i hus og gjorde noen små justeringer.
Til kaken trenger du:
100 g mandelmel
100 g mandelmel
30 g mørk bakekakao
2 ts bakepulver
2 ts johannesbrødkjernemel
en klype salt
3 egg
60 g tagatesse
60 g sukrin
2 ts vaniljepulver
1/2 dl espresso
1/2 dl helmelk
2 ss fløte
100 g smør
chasewnøtter
Sett ovnen på 180 grader.
Visp eggedosis av egg, tagatesse, sukrin og vaniljepulver.
Bland sammen mandelmel, bakekakao, johannesbrødkjernemel, bakepulver og salt.
Når eggedosisen er luftig tilsetter du mel-og kakaoblandingen.
Rør godt og tilsett deretter kaffe, melk og fløte.
Ha i det smeltede smøret i røren i en tynn stråle.
Bland alt godt sammen med kjøkkenmaskinen.
Ha i hakkede nøtter. Jeg brukte chasewnøtter, fotballfrue brukte valnøtter.
Ha røren over i en smurt springform og stek i ovnen i ca 30-35 minutter.
La kaken avkjøle seg før du lager kremen.
Til kremen trenger du:
3 dl fløte
3 ss bakekakao
4 ss sukrinmelis
Pisk krem av fløten, sukrinmelisen og kakaoen.
Bruk en slikkepott å smør kremen over kaken. Om du vil pynte kan du jo ta frem sprøyteposen å lage små kremtopper på kaken.
Jeg fant kun igjen springformen min på 24 cm i diameter. Fotballfrue brukte 20 cm i diameter. Dermed doblet jeg oppskriften både på kaken og på kremen.
Kaka ble supergod!
Samme kveld var den fantastisk god, etter et par dager i kjøleskap ble den litt tyngre i konsistensen, men likefullt god.
Det hadde ikke vært nødvendig å doble oppskriften, så nedtegnelsene ovenfor er på enkel porsjon.
Skulle du få litt krem til overs?
Ha den i en boks til dagen etter og tilsett litt hjemmelaget müsli! Veldig godt om du har lyst på noe ekstra godt i nisteboksen til lunsj...
Kos deg med kake og kaffe!
2 ts bakepulver
2 ts johannesbrødkjernemel
en klype salt
3 egg
60 g tagatesse
60 g sukrin
2 ts vaniljepulver
1/2 dl espresso
1/2 dl helmelk
2 ss fløte
100 g smør
chasewnøtter
Sett ovnen på 180 grader.
Visp eggedosis av egg, tagatesse, sukrin og vaniljepulver.
Bland sammen mandelmel, bakekakao, johannesbrødkjernemel, bakepulver og salt.
Når eggedosisen er luftig tilsetter du mel-og kakaoblandingen.
Rør godt og tilsett deretter kaffe, melk og fløte.
Ha i det smeltede smøret i røren i en tynn stråle.
Bland alt godt sammen med kjøkkenmaskinen.
Ha i hakkede nøtter. Jeg brukte chasewnøtter, fotballfrue brukte valnøtter.
Ha røren over i en smurt springform og stek i ovnen i ca 30-35 minutter.
La kaken avkjøle seg før du lager kremen.
Til kremen trenger du:
3 dl fløte
3 ss bakekakao
4 ss sukrinmelis
Pisk krem av fløten, sukrinmelisen og kakaoen.
Bruk en slikkepott å smør kremen over kaken. Om du vil pynte kan du jo ta frem sprøyteposen å lage små kremtopper på kaken.
Jeg fant kun igjen springformen min på 24 cm i diameter. Fotballfrue brukte 20 cm i diameter. Dermed doblet jeg oppskriften både på kaken og på kremen.
Kaka ble supergod!
Samme kveld var den fantastisk god, etter et par dager i kjøleskap ble den litt tyngre i konsistensen, men likefullt god.
Det hadde ikke vært nødvendig å doble oppskriften, så nedtegnelsene ovenfor er på enkel porsjon.
Skulle du få litt krem til overs?
Ha den i en boks til dagen etter og tilsett litt hjemmelaget müsli! Veldig godt om du har lyst på noe ekstra godt i nisteboksen til lunsj...
Kos deg med kake og kaffe!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar