På LCHF-bloggen snublet jeg forleden over oppskrit på sellerirot fries, sammen med kyllingfilet og bernaisesaus ble det en smakfull fredagsmiddag!
Friesen ble søtlig og god, men ikke sprø. Jeg lurer på om det vil fungere å bake de i ildfast form med olje og krydder over? Vel, det får bli neste forsøk.
Uansett ble dette godt og gubben og jeg er enige om at det er ikke siste gang vi koser oss med dette til middag.
Til to porsjoner trenger du:
1 sellerirot
olivenolje
salt og pepper
Skrell og vask selleriroten.
Skjær den i passe strimler.
Varm oljen i stekepanna og stek på middels varme. Ca. 5 minutter på hver side eller ca. 20 minutter til sammen. De skal bli gyldne på utsiden og myke og søtlige på innsiden.
LCHF-bloggen tipser også om at man kan steke de 5-10 minutter på 180 grader når de er ferdig stekt, men det tok ikke vi oss tid til denne gangen.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar