onsdag 10. juli 2013

Lakseburgere med hjemmelagede brød og chilidressing

Her kommer nok en middag etter oppskrift og inspirasjon fra fotballfrue.
Jeg hadde ikke alt i hus og måtte improvisere litt underveis, men resultatet ble absolutt bra og middagen ble super!


Jeg hadde trodd det skulle være enda mer jobb og ta enda mer tid, men det gikk ganske bra og middagen var ferdig på litt i underkant av en times tid.

Både lakseburgeren, burgerbrødet og chilidressingen er laget fra bunnen av og her kommer oppskriftene:

Til 4 burgerbrød (topp og bunn) trenger du:
6 egg
1/2 ts salt
1 ss fiberhusk
200 g philadelphiaost
1/2 ts bakepulver
6 ss linfrø
oregano
havsalt
sesamfrø
hvitløkspulver

Sett ovnen på 200 grader.

Skill plommen på eggene fra hviten, men ta vare på begge deler for alt skal brukes.
Pisk plommene luftig og ha i osten, fiberhusk og salt. Her brukte jeg kjøkkenmaskinen. 


Så pisker du eggehvitene stive.

 


Så blander du hvitene og plommene forsiktig sammen med store bevegelser. Her må du ikke bruke kjøkkenmaskinen, men røre det sammen for hånd. 


Rør inn bakepulver og linfrø og la røren stå å hvile litt så fiberhusken får tid til å svelle. 
Fordel deretter røren til åtte like store deler/pletter på et bakepapirkledd stekebrett. 
På fire av de strør du over oregano, hvitløkspulver og sesamfrø.




Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Mens brødene står i ovenen lager du raskt dressingen:

Til dressingen trenger du:
1/2 dl creme fraishe
1/2 dl majones
10 suragurker
chilikrydder
salt og pepper
1-1,5 ts sambal oelek

Finhakk suragurken og bland alle ingrediensene sammen. 
Smak til med chilikrydder, salt og pepper.




Sett dressingen i kjøleskapet mens du starter på selve burgerne.

Til 4 store lakseburgere trenger du:
500 g laksefilet uten skinn og ben
1 rødløk
vårløk etter smak
1 dl fløte
1 liten ss fiberhusk
salt og pepper
1 pakke fetaost

Skjær fisken i biter og kjør den til mos med stavmikseren.


Hakk vårløk og rødløk og ha det i og mos videre sammen med fløte, fiberhusk, salt og pepper. 



Del fetaosten i små biter og rør dette inn i røra.
Fordel til fire store burgere og stek i panna i 3-4 minutter på hver side til burgerene er ferdige. 






Da gjenstår det bare å servere maten, 
håpe det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...