Lyst på noe godt i påsken?
Da kan det være verdt å teste ut disse svelene enten til frokost, lunsj eller med friske bær og krem på når du får gjester.
Oppskriften fant jeg på bloggen til Lena Beatrice og den finner du her.
Du trenger:
4 egg
5 ss kremfløte
5 ss smeltet smør
50 g kokosmel
en klype salt
1 ts sukrinmelis (valgfritt)
Pisk eggene til eggedosis.
Bland i det våte og sikt deretter inn det tørre.
Røra blir ganske fast, men om du ønsker svelene litt mer saftige kan du ha i litt mer fløte for en litt tynnere konsistens på røra.
Bruk en spiseskje for å fordele røra i stekepanna.
Ettersom røra er ganske tykk kan det være greit å bruke skjea til å trykke svelene litt utover i panna slik at du får den tykkelsen på svelene som du ønsker.
Jeg brukte også litt smør i stekepanna når jeg stekte de.
Om du har i litt sukrinmelis blir de for meg litt mer dessertaktige og fungerer ypperlig som sveler. Ha på enten friske bær og krem, brunost eller rømme og hjemmerørt syltetøy.
Dropper du søtningen blir det nesten som amerikanske pannekaker. Server med bacon, tomat og agurke eller ha på brunost, gulost eller blå castello.
Gutta i huset synes også at pannekakene ble gode og vi spiste de til middag en dag hvor vi bare hadde lyst til å kose oss med middagen foran TVen.
Nam, nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar