tirsdag 8. april 2014

Ovnsbakt blomkål med bacon, pølser og ostesaus

Noen ganger blir middagen litt på hump og støyt, man tager hvad man haver og gjør det beste ut av det. Denne gangen ble det faktisk også utrolig godt! Veldig mektig, men absolutt godt. Faktisk så godt at jeg anbefaler deg å prøve det selv:


Til to voksne og to barn (ja, det falt i smak hos smågutta også) trenger du:
1 litt stor blomkål

1/2 beger creme fraishe
5-6 ss smøreost på tube (tomat og basilikum)
krydder ( paprikakrydder, basilikum og spisskummin)
Revet cheddar

1 pakke bacon
1 pakke skinnfrie middagspølser

Sett ovnen på 200 grader.

Del blomkålen opp i buketter.
Du kan velge å gi blomkålen ett raskt oppkok slik at den blir litt mørere, men jeg liker sprø grønnsaker og la de derfor rett i en smurt ildfast form.
Så satte jeg blomkålen inn i ovnen mens jeg ordnet sammen sausen og bacon og pølse.

Skjær baconet i strimler og pølsene i skiver.
Stek i stekepanna.

Visp sammen creme fraishe, krydder og smøreost. 
Hell blandingen over blomkålen. Strø deretter over litt revet cheddar.

Ha baconet og pølsebitene over osten og sett det tilbake i ovnen.

Stekes midt i ovnen til blomkålen er blitt passe mør, ca 25-30 minutter.
Bruk gjerne en kakenål til å sjekke at blomkålen har ønsket konsistens.

Enkelt og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...