Mektige muffins med sjokolade og vanilje. Kan fint oppbevares i kjøleskapet en ukes tid etter bakst og kan serveres med is, bær eller vispet krem.
Til 20-25 stykker trenger du:
200 g smør
200 g sjokolade 70 %
4 egg
1,5 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2-3 ts sukrin
Sett ovnen på 225 grader og gjør klart muffinsformer. Jeg liker å bruke muffinsbrett, da beholder de fasongen sin og flyter ikke ut.
Smelt smøret i en kjele.
Slå av varmen og knekk opp i sjokoladebitene. La de smelte sammen med smøret.
Visp egg og sukrin. Visp deretter inn fløten og vaniljepulveret.
Bland egg- og fløteblandingen sammen med sjokolade- og smørblandingen.
Fyll muffinsformene halvfulle med røre og stek i ca. 12 minutter midt i ovnen.
Lykke til med baksten!
Spennende oppskrift! Steker du de som brownies?
SvarSlettJeg helte alt over i muffinsformer og stekte de slik i 12 minutter, da tok jeg de ut og var veldig heldig med resultatet :-))
Slett