tirsdag 31. juli 2012

Sjokolademuffins med vanilje

Mektige muffins med sjokolade og vanilje. Kan fint oppbevares i kjøleskapet en ukes tid etter bakst og kan serveres med is, bær eller vispet krem.


Til 20-25 stykker trenger du:
200 g smør
200 g sjokolade 70 %
4 egg
1,5 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2-3 ts sukrin

Sett ovnen på 225 grader og gjør klart muffinsformer. Jeg liker å bruke muffinsbrett, da beholder de fasongen sin og flyter ikke ut.

Smelt smøret i en kjele.
Slå av varmen og knekk opp i sjokoladebitene. La de smelte sammen med smøret.

Visp egg og sukrin. Visp deretter inn fløten og vaniljepulveret.
Bland egg- og fløteblandingen sammen med sjokolade- og smørblandingen.

Fyll muffinsformene halvfulle med røre og stek i ca. 12 minutter midt i ovnen.

Lykke til med baksten!


2 kommentarer:

  1. Spennende oppskrift! Steker du de som brownies?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg helte alt over i muffinsformer og stekte de slik i 12 minutter, da tok jeg de ut og var veldig heldig med resultatet :-))

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...