En kveld forleden satt jeg å tittet på instagram og dukket over et bilde av sjokolademouss - LCHF! Jeg var rask om å sjekke kjøleskapet for ingredienser og med utgangspunktet i oppskrift funnet på denne svenske bloggen tryllet jeg frem kveldskos til mannen og meg selv:
Av denne oppskriften får du 6 passe porsjoner:
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
100 g 70 % sjokolade
Pisk fløten til den blir en luftig krem.
Bland inn de to eggeplommene.
Smelt sjokoladen over vannbad og bland kremen litt etter litt inn i den smeltede sjokoladen.
SÅ kommer smakstilsetningene.
Jeg hadde i 4 ss sterk espresso kaffe, veldig godt!
Settes i kjøleskapet en times tid, så vips har du nydelig sjokolademousse!
Tips:
Det finnes mange gode måter å smakstilsette på, du kan bruke reven appelsinskall, lime- eller sitronskall eller finhakkede nøtter. Det er også mulig å ha i cognac og kaffe for de som liker det.
Nytes i godt selskap med en god kopp kaffe til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar