Hvit sjokolademousse med friske bær ble en flott dessert å sette på bordet til 17. mai og smakte godt etter spekemat.
Til en stor bolle trenger du:
2,5 dl H-melk
40 g sukrinmelis
4 eggeplommer
3 plater gelantin
150 g hvit sjokolade, sukkerfri
3 dl kremfløte
4 eggehviter
3-4 dråper stevia vaniljesmak
Legg gelantinen i kaldt vann.
Kok vaniljesaus av eggeplommer, 20 g sukrinmelis, steviadråper og melk slik som dette:
Varm melken til kokepunktet og hell den over eggeplommene og søtningsmidlene.
Hell alt tilbake i kjelen og varm til det begynner å tykne. Pass på så det ikke koker, da vil sausen skille seg.
Klem vannet ut av gelantinen og rør platene inn i sausen.
Hakk sjokoladen biter og smelt den i vaniljesausen.
Nå skal sausen stå til avkjøling til den blir helt avkjølt.
Pisk kremfløte, la den være litt slapp.
Rør det inn i den nå avkjølte sausen.
Pisk eggehviter og tilsett resten av sukrinmelisen litt etter litt.
Eggehvitene skal piskes blanke og litt bløte.
Bland eggehvitene inn i resten av røren og fordel enten i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.
La den stå i kjøleskapet, gjerne natten over og pynt med friske bær før servering.
2,5 dl H-melk
40 g sukrinmelis
4 eggeplommer
3 plater gelantin
150 g hvit sjokolade, sukkerfri
3 dl kremfløte
4 eggehviter
3-4 dråper stevia vaniljesmak
Legg gelantinen i kaldt vann.
Kok vaniljesaus av eggeplommer, 20 g sukrinmelis, steviadråper og melk slik som dette:
Varm melken til kokepunktet og hell den over eggeplommene og søtningsmidlene.
Hell alt tilbake i kjelen og varm til det begynner å tykne. Pass på så det ikke koker, da vil sausen skille seg.
Klem vannet ut av gelantinen og rør platene inn i sausen.
Hakk sjokoladen biter og smelt den i vaniljesausen.
Nå skal sausen stå til avkjøling til den blir helt avkjølt.
Pisk kremfløte, la den være litt slapp.
Rør det inn i den nå avkjølte sausen.
Pisk eggehviter og tilsett resten av sukrinmelisen litt etter litt.
Eggehvitene skal piskes blanke og litt bløte.
Bland eggehvitene inn i resten av røren og fordel enten i porsjonsglass eller i en stor glassbolle.
La den stå i kjøleskapet, gjerne natten over og pynt med friske bær før servering.
Desserten fant jeg oppskrift på her. Første gang jeg testet den ut var til nyttår, den gangen laget jeg den med vanlig hvit sjokolade og sukker, absolutt ikke lavkarbo! Desserten falt i smak og ble servert med hakket sjokolade drysset over.
Slik så den ut den gangen:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar