Etter inspirasjon fra fotballfrue ble det krydderkake som ble servert på 17. mai til dessert. Jeg hadde alle ingrediensene i hus og kaken var enkel og grei å bake:
Du trenger:
6 egg
1,5 dl sukrinmelis
4 dråper stevia med vanilje
150 g smeltet smør
1 dl kokosmel
1 dl mandelmel
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
0,5 ts malt kardemomme
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
1 ts malt stjerneanis
0,5 ts malt nellik
1 ts ekte vaniljepulver
Jeg brukte mindre sukrinmelis enn i fotballfrues oppskrift og tilsatte litt steviadråper i stedet.
Sett ovnen på 150 grader.
Smelt smøret.
Pisk egg og søtningsmiddel til tykk eggedosis.
Bland alle de tørre ingrediensene. Rør de deretter inn i eggedosiene vekselvis med det smeltede smøret.
Smør en brødform godt med smør eller kle den med bakepapir og hell i røren.
Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Til kremen trenger du:
1 beger kremost naturell til baking eller philadelphiaost
3-4 ss romtemperert smør
1-2 ts sukrinmelis
2-3 dråper stevia vanilje
1 ts vaniljepulver
Rør alt sammen og smør over kaken når den er godt avkjølt.
Pyntes med friske bær eller eventuelt revet mørk sjokolade.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar