I år ba vi inn begge settene med besteforeldre til gutta for å feire 17. mai, akkurat som i fjor.
Den gangen grillet vi, men siden været var litt mer ustabilt i år endte vi opp med spekemat, og selvsagt strålede solskinn!
Her kommer ett lite knippe med bilder fra den store dagen og all den gode maten:
![]() |
| Gubben i huset kom hjem med en nydelig bukett til meg i anledning nasjonaldagen. |
| Blomkålsalat. |
Spekemat
Blomkålsalat er et godt tilbehør til spekematen og en god erstatning for potetsalat for oss som holder seg unna det.
Vi serverte ulike spekepølser som chorizo og viltpølse i tillegg til den vanlige stranda skinka, pæreskinke og fenalår. I tillegg hadde vi røkelaks i skiver på bordet og varme spanske kjøttboller. Tilbehør var rømme, salat, blomkålsalat, potetsalat, eggerøre og melon.
Finn dine favoritter, kombiner gjerne med litt god ost og be inn til selskap.
| Viltpølse, chorizo og pæreskinke. |
| Eggerøre. |
| Vannmelon og honningmelon. |
Til dessert serverte jeg denne krydderkaken og hvit sjokolademousse.
Vi hadde en flott feiring av nasjonaldagen med godt selskap og herlig mat.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar