søndag 25. mai 2014

17. mai, spekemat og krydderkake

I år ba vi inn begge settene med besteforeldre til gutta for å feire 17. mai, akkurat som i fjor. 
Den gangen grillet vi, men siden været var litt mer ustabilt i år endte vi opp med spekemat, og selvsagt strålede solskinn!

Her kommer ett lite knippe med bilder fra den store dagen og all den gode maten:

Gubben i huset kom hjem med en nydelig bukett til meg i anledning nasjonaldagen. 


Blomkålsalat.

Spekemat

Blomkålsalat er et godt tilbehør til spekematen og en god erstatning for potetsalat for oss som holder seg unna det. 

Vi serverte ulike spekepølser som chorizo og viltpølse i tillegg til den vanlige stranda skinka, pæreskinke og fenalår. I tillegg hadde vi røkelaks i skiver på bordet og varme spanske kjøttboller. Tilbehør var rømme, salat, blomkålsalat, potetsalat, eggerøre og melon.

Finn dine favoritter, kombiner gjerne med litt god ost og be inn til selskap.

Viltpølse, chorizo og pæreskinke.
Eggerøre. 

Vannmelon og honningmelon.


Til dessert serverte jeg denne krydderkaken og hvit sjokolademousse.

Vi hadde en flott feiring av nasjonaldagen med godt selskap og herlig mat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...