I går hadde vi herlig besøk av lille Nora og mamma´n hennes, og da passer det bra å teste ut litt nytt tilbehør til middagen.
Denne gangen ble det brokkolisalat som jeg fant oppskrift på på bloggen til Linda Stuhaug. I oppskriften skal du bruke brokkolien rå, men jeg kommer til å koke den såvidt i ett minutt eller to og deretter avkjøle den under rennende kaldt vann for å fremheve smaken av brokkolien.
Denne salaten smaker godt dagen etterpå også, ha den i en tett matboks og spis inntil spekemat eller røkt laks.
Denne salaten smaker godt dagen etterpå også, ha den i en tett matboks og spis inntil spekemat eller røkt laks.
Vi serverte brokkolisalaten til baconsurret kyllingfilet.
Til brokkolisalaten trenger du:
1 brokkoli
1 beger kesam
1 ss epleeddik
2-3 ts sukrin +
pinjekjerner
Vi brukte brokkolien rå, men som nevnt over kommer jeg til å koke den litt neste gang.
Koker du den så må du avkjøle den før du rører den sammen med kesamen.
Bland kesam, epleeddik og sukrin +
Smak til etter egen gane for å få en balansert sur-søt smak.
Rør inn kald brokkoli og la det gjerne stå i kjøleskapet til du er ferdig med å tilberede resten av maten du skal servere.
Når du er klar for å servere strør du litt pinjekjerner over.
Har du kjøpt ferdig ristede er de klare til bruk, ellers kan du ha de kjapt i en tørr stekepanne før servering.
Når du er klar for å servere strør du litt pinjekjerner over.
Har du kjøpt ferdig ristede er de klare til bruk, ellers kan du ha de kjapt i en tørr stekepanne før servering.
Stek kyllingen raskt på hver side.
Stek baconet og snurr det rundt kyllingfileten og legg de i en ildfast form.
Stek i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Du kan også snitte opp kyllingfileten og legge inn litt smøreost om du ønsker litt mer smak, vi brukte pepperost denne gangen, men har også brukt både paprikaost og blåmuggost tidligere med stort hell.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar