onsdag 26. mars 2014

Vafler

Den store vaffeldage var  i går, for min del kunne den gjerne vært litt oftere! 
Vafler er veldig godt, og heldigvis er det også mulig å lage i en lavkarboversjon.

Jeg synes de er best når det er en liten varme i vaffelen, men de smakte også godt dagen etter. Supergode med smørbar cheddarost på!


Her er oppskriften på ca. 20-24 plater:
(Man kan jo like gjerne lage noen når man først steker de, smaker jo godt dagen etterpå også!)

8 egg
5-6 ss sukrin
2 beger seterrømme
2 dl mandelmel
2-3 ts bakepulver
3-4 ss fiberhusk
kardemomme 

Visp sammen egg og sukrin.
Rør deretter inn rømmen og deretter det tørre til slutt.

La røren svelle noen minutter.
Ha i en drøy spiseskje røre i vaffeljernet. Prøv deg litt frem, men pass på å ikke fylle jernet for fult, da tyter det bare ut.

(Dersom røren blir for tykk mot slutten kan du spe den ut med litt fløte eller melk.)



Jeg synes vaflene er ekstra gode med litt brunost på, noen ganger må man kunne unne seg litt ekstra og for meg er vafler og brunost en barndomsfavoritt!
Du kan smøre på litt smør og strø på litt sukrin eller lage litt hjemmerørt syltetøy å ha på.

Vafler er best, gjør hverdag til en fest!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...