Jeg googlet litt før jul på jakt etter oppskrifter på hjemmelaget konfekt til høytiden.
Når sant skal sies ble det spist lite av denne hjemmelagede konfekten og mer av alt annet julegodt som fantes, stapp fullt av sukker og andre usunnheter.
Men, ingen ting er så dumt at det ikke er godt for noe!
Nå som hverdagen er tilbake, januar er påbegynt og fristelsene skal unngås er det ikke dumt at det ligger noen fristende konfektbiter i kjøleskapet når søtsuget blir for stort.
Oppskriften på denne valnøttmarsipanen med sjokoladetrekk fant jeg på bloggen til Fristende lavkarbo.
Dette er heldigvis en av de beste konfektbitene jeg har smakt på en stund, blandingen med valnøtter, aprikos og sjokolade er fantastisk!
Du trenger:
2 dl valnøtter
2 tørkede aprikoser
3-4 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1 eggehvite
Sjokolade 70 %
Ha valnøtter og aprikos i en blender eller beholder til stavmikser og kvern det.
Bland så det tørre sammen.
Visp eggehviten lett sammen i en kopp med en gaffel og jobb den inn i det tørre.
Trill ut til kuler og sett de på et fat i kjøleskapet en times tid.
Smelt sjokolade over vannbad.
Dypp kulene i sjokoladen og legg de i små konfektformer.
Trykk i en valnøtt i hver konfektbit.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar