tirsdag 10. desember 2013

Blomkålgrateng med sopp og cheddar

Tidligere i høst testet jeg ut fotballfrues blomkålgrateng, med ett par småjusteringer har den kommet på bordet vårt flere ganger i løpet av høsten og blitt ett favoritttilbehør. 



Til blomkålgratengen trenger du:
1 blomkål
1 terning grønnsaksbuljong
200 g sopp
1 pakke smårettbacon
ca. 2 dl rømme eller creme fraiche
2 fedd hvitløk
salt og pepper
cheddar

Sett ovnen på 225 grader.

Kok blomkålen neste mør med grønsaksbuljong. Pass på så de ikke blir for godt kokt, de skal også inn i stekeovnen.
Hell vannet av blomkålen og legg den i en smurt ildfast form.
Stek bacon og sopp i litt smør.
Hell soppen og baconet over blomkålen.

Ha rømme i en bolle.
Press i hvitløken og tilsett salt og pepper.
Visp sammen og hell over blomkålen, soppen og baconet i den ildfaste formen.

Riv cheddar og strø over.
Stekes i ovnen i ca. 20 minutter.



På en lørdagskveld smaker det fortreffelig med ostegratinerte kyllingfileter og rødvin til. Originaloppskriften finner du her

Bon appétit! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...