Tidligere i høst testet jeg ut fotballfrues blomkålgrateng, med ett par småjusteringer har den kommet på bordet vårt flere ganger i løpet av høsten og blitt ett favoritttilbehør.
Til blomkålgratengen trenger du:
1 blomkål
1 terning grønnsaksbuljong
200 g sopp
1 pakke smårettbacon
ca. 2 dl rømme eller creme fraiche
2 fedd hvitløk
salt og pepper
cheddar
Sett ovnen på 225 grader.
Kok blomkålen neste mør med grønsaksbuljong. Pass på så de ikke blir for godt kokt, de skal også inn i stekeovnen.
Hell vannet av blomkålen og legg den i en smurt ildfast form.
Stek bacon og sopp i litt smør.
Hell soppen og baconet over blomkålen.
Ha rømme i en bolle.
Press i hvitløken og tilsett salt og pepper.
Visp sammen og hell over blomkålen, soppen og baconet i den ildfaste formen.
Riv cheddar og strø over.
Stekes i ovnen i ca. 20 minutter.
På en lørdagskveld smaker det fortreffelig med ostegratinerte kyllingfileter og rødvin til. Originaloppskriften finner du her.
Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar