Høsten har virkelig tatt over nå og sommeren er over. Gradene krabber lengre og lengre ned for hver dag som går og vi har allerede hatt minusgrader og rim i gresset på vei til jobb.
Jeg elsker høsten!
Fargene er fantastiske og eplene magiske, hva smaker vel bedre på kjølige høstkvelder enn lunken eplekake med pisket krem eller en kule vaniljeis til?
Denne eplekaka bakes i springform, jeg brukte min største på ca. 24 cm i diameter.
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til fotballfrue.
Du trenger:
3 egg
1,5 dl sukrin gold
1 boks cottage cheese
1,5 dl fløte
70 g mandelmel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts fiberhusk
2-3 epler
hakkede valnøtter
kanel
sukrin
Pisk egg og sukrin gold i kjøkkenmaskinen. Pisk til du ikke får det mer stivt.
Ha i cottage cheese og ta frem stavmikseren. Kjør til alle klumper er borte.
Bland sammen alt det tørre og tilsett dette i røren.
Bland godt og tilsett fløten under omrøring.
Smør kakeformen godt og hell røren over i formen.
Skrell og del epler og legg de over røra.
Finhakk valnøtter og strø over.
Topp det hele med litt sukrin og kanel.
Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, pass på så den ikke blir for godt stekt.
Eplekake smaker alltid best når den er litt varm og gjerne med en liten kule is til eller nypisket krem.
God eplehøst!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar