Gubben i huset er godt fornøyd med at jeg har skjerpet innsatsen på kjøkkenet, men iblant blir jeg jaget ut i stua. Da har han fått en idé til hva han har lyst til å lage og han er både flink og kreativ!
Forrige uke hadde han tanker om å lage en pytt-i-panne, men innen jeg fikk middagen servert hadde den både vært en tur innom stekeovnen og fått tilsatt litt ost.
Dette er restemat, han har brukt det han fant i kjøleskapet og det er derfor vanskelig å angi nøyaktig mengde av alle ingrediensene.
Til en mellomstor ildfast form trenger du:
1 blomkål (eller 2 om de er små)
salt og pepper
muskatnøtt
smør
litt fløte
1 pakke bacon
kantareller
middagspølser
1 løk
smør til steking
revet gulost
parmesan
Kok blomkål og lag blomkålmos slik:
Når blomkålen er kokt mør heller du av alt vannet.
Ha i 2-3 ss smør og la det smelte over blomkålen og salte og pepre.
Mos alt til en glatt mos med stavmikseren. Tilsett muskatnøtt og en liten skvett med fløte for å få mosen glatt og fin.
Bre blomkålmosen over bunnen i en ildfast, smurt form.
Strø et lag med revet gulost og parmesan over blomkålmosen.
Del løk og kantarell i passe biter.
Brun løken og hell den over i en bolle.
Stek kantarellen og hell det i en bolle.
Skjær bacon og pølser i terninger og stek baconet sprøtt før du har i pølsene.
Ha i løken og kantarellen og la det frese litt sammen.
Fordel pølser, bacon, løk og kantareller over blomkålmosen og osten i den ildfaste formen.
Strø ost på toppen og gratiner det hele midt i ovnen til osten blir gyllen ved ca. 220 grader.
Dette er barnevennlig og smakfull mat. I tillegg får man brukt opp litt rester i kjøleskapet, og hva er vel bedre enn det?
Lykke til med dine restematprosjekter
og del gjerne tips og ideer!
Dette må jo bare bli godt! Jeg er glad i alt han har putta i forma! Takk for tipset!
SvarSlettHa en strålende mandag!
Klem
Detta var kjempe godt=)
SvarSlettellen