tirsdag 4. september 2012

Boller ala Hexeberg

Jeg har fått meg en ny kokebok, Kakefest, av Hexeberg. 
Her fant jeg en oppskrift på skoleboller og jeg har testet ut grunnoppskriften og brukte den til boller:


Du trenger:
6 egg
30 g sukrin
120 g mandelmel
90 g fiberfin
2 ts johannesbrødkjernemel
2 ts kardemomme
1 ss bakepulver
80 g sukrinmelis
3 dl kesam

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukrin til en luftig eggedosis i ca. 10 minutter.


Bland alt det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det inn med en slikkepott.




Vend inn kesamen.


Fordel røren i muffinsformer eller rett på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg valgte muffinsformer da røra mi ble veldig flytende.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Avkjøles på rist.

Tips:
Hakk litt 70 % sjokolade og ha det i røren for å lage sjokoladeboller.

Husk, boller er best når de er varme!

2 kommentarer:

  1. Mmmm, de så deilige ut. Hvordan smakte de? Jeg har også lurt på å kjøpe boken. Hva synes du om den?

    Hilsen Synsegulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Følger med på bloggen din og synes den er flott!
      Jeg syne boka er spennende og det er flere ting der jeg gleder meg til å prøve, som for eksempel rullekake med bringebærfyll, mandelflarn og fløtepudding. I tillegg har den en veldig god oppskrift på kakao :-)) Løp og kjøp ;-))

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...