tirsdag 8. januar 2013

Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke

Januar er her og etter alle utskeielsene i desember er det på tide å skjerpe seg igjen. 
Hva er vel bedre enn å teste ut nye oppskrifter da?

Denne gangen er det aspargessuppe som står på menyen og inspirasjonen til oppskriften har jeg funnet her på matprat.no. Med enkle grep kan mange oppskrifter raskt gjøres om til LCHF.


Til 4 porsjoner trenger du:

1 bunt frisk, grønn asparges
2 dl vann
5-6 dl fløte
1-2 terninger med grønnsaksbuljong
salt og pepper
1-2 ts sukrin
4 plommetomater
spekeskinke

Skjær av den nederste delen av aspargesen og toppen. 
Bunnen kaster du, toppene tar du vare på om du liker litt konsistens på suppa di.

Skjær resten av aspargesen i biter på ca. 2 cm og kok de møre i vann, fløte og buljongterningene. 
Ca. 5 minutter. 
Smak til med salt, pepper og sukrin.
Mos det hele med en stavmikser og sett deretter kjelen tilbake på plata.
Skru ned varmen og la det hele småkoke mens du fikser ferdig resten.



Kok aspargestoppene i lettsaltet vann i 1-2 minutter.
Avkjøl under rennende vann.

Del tomatene i to og rens ut innmaten med en skje.
Del tomatene i biter og fordel i tallerkenene. Bland inn aspargestoppene.

Stek spekeskinkeskivene i smør i stekepanna til de blir sprø og gyldne. 

Siden vi har to barn i hus som er inne i en heller "kresen" periode i matveien tok jeg en snarevei, jeg droppet aspargestoppene. De la jeg i sammen med resten av aspargesen og moste i stavmikseren. Biter er ingen favoritt hos to gutter på 3,5 år... Jeg droppet også tomatene til de og serverte knekkebrød med smør på som tilbehør til suppen.


Ha tomatene og eventuelt aspargestoppene i tallerkenene og hell over den varme suppen. 
Serveres med sprøstekt spekeskinke.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...