onsdag 7. november 2012

Mandelbunnkake med karamell- og sjokoladetrekk

Denne kaken tar det litt tid å lage, men vanskelig er det ikke. 
For å teste den ut på "vanlige" folk også tok jeg med en smakebit på jobb i dag, og jeg velger å se positivt på at alt forsvant! Den er god og passe søt og perfekt som vertinnegave:


Til bunnen trenger du:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
40 g tagatesse
40 g sukrin+

Sett oven til 160 grader.
Kle en ildfast form på ca. 20 cm i diameter med bakepapir og smør med litt smør.
Kjør mandlene i en blender (jeg brukte stavmikseren min).
Ha mandelmassen over i en bolle og bland inn fiberhusk, bakepulver og salt.
Pisk egg, tagatesse og sukrin+ i ca. 5 minutter til en lett eggedosis.
Bland det tørre og eggedosisen og ha røren over i den smurte formen.
Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Avkjøl på rist i formen.

Til karamellsausen trenger du:
80 g tagatesse
25 g sukrin+
1,5 dl kremfløte

Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15-20 minutter til det er blitt en tykk brun saus.
Avkjøl.


Når bunnen og karamellsausen er avkjølt helles karamellsausen over bunnen mens den fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskapet.

Til sjokoladetoppen trenger du:
100 g mørk sjokolade (minimun 70 %)
60 g smør

Smelt sjokoladen og smøret forsiktig over vannbad. 
Rør til det blir en jevn og fin sjokoladesaus.
La den avkjøle seg noe før du heller den over den kalde, stive karamellen på kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der over natten.

Ta kaken ut av formen og del opp i passe serveringsstykker.

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...