Etter en fartsfylt og herlig søndag med barna på gårdsbesøk oppdaget gubben i huset at det har blitt kjøpt inn to nye kokebøker i det siste. Dette i kombinasjon med kjøttdeigpakken i kjøleskapet førte til at en gnist ble tent og han inntok kjøkkenet med Killers på spillelista på Wimp. Ingen andre hadde (eller ønsket seg) adgang på kjøkkenet...
Resultatet ble flott og gutta og jeg takker for DEILIG søndagsmiddag!
Hjemmelagede kjøttboller i tomatsaus med blomkålmos:
4 porsjoner
Til kjøttbollene:
600 g kjøttdeig
salt og pepper
parmesanost
2 fedd hvitløk
1 egg
Til tomatsausen:
Olivenolje til steking
1 løk
1 boks hakkede tomater
2-4 ss tomatpure
3 dl hønsebuljong
2 fedd hvitløk
salt og pepper
100 g bacon
revet parmesan
Finhakk hvitløken og riv parmesanost.
Ha kjøttdeig, parmesan, hvitløk og egg i bollen og tilsett ønsket krydder.
Bland alt godt sammen.
Rull små kjøttkaker av deigen og brun de i stekepanna.
Ha de over i en smurt ildfast form.
Stek finhakket bacon. Strø dette over kjøttbollene i den ildfaste formen.
Hakk løk og hvitløk, brun dette i stekepanna til det blir gyllent.
Ha i hakkede tomater og tomatpure, buljong og krydder. La sausen koke opp.
Hell alt over kjøttbollene.
Strø over litt revet parmesanost.
Stekes i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor mye du steker kjøttbollene i panna på forhånd.
Server med:
blomkålmos og skivet tomat.
Bon apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar