søndag 10. juni 2012

Ja-mat!

Fokuset blir ofte litt for stort på hva man ikke kan spise. Jeg foretrekker å se positivt på det og heller fokusere på hva jeg KAN spise. Ved hjelp av denne lista har jeg kunnet vri og vende litt på de ulike oppskriftene ut i fra hva jeg har tilgjengelig i kjøleskap og skuffer:

  • Melkeprodukter som rømme, creme fraiche, fløte, smør, yoghurt naturell, majones, gresk eller tyrkisk yoghurt. Velg de feteste alternativene og vær måteholden med vanlig melk.
  • Fet ost som: brie, camembert, feta, gorgonzola, mozarella, chevre, parmesan osv. 
  • Rent kjøtt og rene kjøttprodukter, okse, svin, lam/får, fugl og fisk. Ikke fjern skinnet eller fettet om du ikke ønsker det.
  • Krydder.
  • Pølser med høyt kjøttinnhold.
  • Hjemmelagede sauser (med lavt innhold av karbohydrater).
  • Egg.
  • Ferske urter.
  • Kaldpresset oliven- og rapsolje. Av disse oljene kan man også lage herlig dressinger med eddik.
  • Linfrø.
  • Oliven.
  • Skalldyr og fet fisk som laks, sild, sardiner og makrell.
  • Grønnsaker (friske og frosne): blomkål, kål, brokkoli, squash, løk, asparges, bambusskudd, løk, aubergine, tomat, paprika, avokado, reddiker, spinat, agurk, rødkål.
  • Alle typer salat.
Når man får litt taket på det og er trygg på hva man kan spise er det ingen problemer å eksperimentere litt og lage litt restemat av det man har. 

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...