fredag 8. juni 2012

Bytt - ut - liste!

Det har vært mange spørsmål om endringen i kostholdet og det de fleste lurer på er hvordan man klarer seg uten brød, poteter, ris og pasta. Det finnes flere gode alternativer og her er en liten oversikt:

Poteter:
Kan erstattes med blomkålmos eller spinatstuing. 
Det er også mulig å lage mos av brokkoli eller halvblande brokkoli og blomkål. 
Husk at det beste er å spise mest mulig av grønnsaker som vokser over bakken og heller nyte det som vokser under bakken i blant.

Ris:
Lag din egen blomkålris slik: Riv blomkålen på grovt rivjern. Tørrstek ca. 4 ss pinjekjerner i en varm stekepanne. Legg pinjekjernene til side og stek blomkålrisen i varm olivenolje. Når risen er varm, tilsett pinjekjernene og smak til med salt og pepper.

Pasta:
Strimlet squash.

Brød og knekkebrød:
Kan lages veldig gode varianter som for eksempel dette brødet og dette knekkebrødet.

Saus:
Lag din egen saus uten mel. Det finnes masse gode oppskrifter!

Potetgull:
Baconcrisp.
Jeg synes også det er minst like godt med paprika og blomkål til dipp (husk å velge seterrømme). Mannen i huset foretrekker selleristang til dippen, hver sin smak!

Sukker:
Her er det flere ulike alternativer. 
Jeg har foreløpig greid meg fint med sukrin og sukrinmelis. Dette får du kjøpt på helsekostbutikker. 
Skal du bake er det også andre alternativer dersom du holder det moderat. Akasiahonning og tørket fruskt som fiken og dadler gir også søtsmak i baksten. 

Hvetemel:
Kan byttes ut med mandlemel eller andre meltyper laget av nøtter. Jeg har kjørt hasselnøtter og valnøtter i stavmikseren og fått helt greit mel av det.
Ønsker du litt søtlig smak på bakverk, brød eller pannekaker kan du også ha i litt kokosmel. Jeg har ikke kjøpt kokosmelet, men kjørt tørket kokos i stavmikseren.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...