fredag 20. juli 2012

Wenches thai-inspirerte wok

Da var vi vel hjemme fra baltisk ferie og store og små er enige om at selv om ferie er flott er det jammen godt å komme hjem igjen. For min egen del har det betydd å gå rett tilbake på LCHF. 
I går kom søster´n og ektemannen på besøk, til stor jubel hos gutta! Det ble også jubel hos oss voksne når Wenche satte igang med improvisasjon på kjøkkenet og disket opp med en herlig middag. Det ble flittig tatt notater underveis og her kommer oppskriften og bilder:


Til 4-5 porsjoner trenger du:

4 kyllingfileter. Skjæres i strimler.

1 pose klassisk wok blanding
1 boks vannkastanjer (valgfritt, inneholder litt mye karbohydrater enn strengt tatt nødvendig)

Til sausen:
1 løk
1 boks hakkede tomater
ca. 3/4 boks tomatpuré
1 stor ts red curry paste
hvitløkpulver
salt og pepper
chilipulver
1/2 boks kokosmelk

Legg alle ingrediensene til sausen i en stor beholder og mos godt med stavmikseren.




Smak til med krydder, så er sausen klar.

Blomkålris
2 pakker pinjekjerner
Riv 3 små blomkål på et rivjern.
Riv også 4-5 never gulost og legg på en tallerken. 


Fremgangsmåte:
Det enkleste er å bruke en stekepanne og en wokpanne. 

Stek kyllingstrimlene lett i en stekepanne med litt rapsolje. Ha kyllingen over i wokpannen.
Ha wokgrønnsakene og vannkastanjene over kyllingen og la det surre litt til grønnsakene er varme.


Hell deretter over sausen og la dette surre i woken mens du lager blomkålrisen.


Tørrstek pinjekjernene i stekepanna. Ha de over i en bolle mens du lager resten av risen.
Stek den revne blomkålen i godt med olivenolje. Når risen nærmer seg ferdig strør du over den revne gulosten og blander den inn. 
Tilsett pinjekjernene helt til slutt.


Nå er blomkålrisen ferdig og kyllingwoken klar for servering! 

Smaker nydelig med et glass rødvin til.
Wenche; takk for nydelig mat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...