torsdag 8. mars 2012

Sveler

Like føre jul fikk jeg en flott steketakke av svigerfar, den hadde stått i kjelleren i flere år og hadde ikke vært i bruk siden hans mor brukte den. Langt om lenge har jeg endelig fått samlet meg til å sette den i stand og se om den fortsatt fungerte. 
Første test ble en ferdig lapperøre fra Toro og det viste seg at steketakken fungerte som den skulle. Neste prosjekt var å lage sveler fra bunnen av:


Sveler:

2 dl sukker
3 egg
1 liter kefir
4 ss smeltet smør
1 ts natron
hvetemel

Visp eggedosis og tilsett kefir og smør.
Bland alt det tørre og sikt det inn i det våte til en smidig røre.
Stekes på steketakke (stekepanne for de som ikke har takke) på middels varme.
(PS: røre med natron skal ikke stå å svelle)

Serveres varme, gjerne med brunost!







3 kommentarer:

  1. Å så heldig du er som har fått takke, det ønsker jeg meg også!
    Kos deg med sveler og god helg =)

    Fredagsklem

    SvarSlett
  2. Jeg får nesten heimlengsel når jeg ser svelene dine. Ingen fergetur uten sveler i Møre og Romsdal.
    Så godt du fikk takka i stand og tatt den i bruk. Her kan du trylle fram andre godsaker som lefser, flatbrød....

    Ha ei strålende helg!

    SvarSlett
  3. Uhm såg godt ut, har veldig lyst på ei slik takke sjølv ein gong.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...