Like føre jul fikk jeg en flott steketakke av svigerfar, den hadde stått i kjelleren i flere år og hadde ikke vært i bruk siden hans mor brukte den. Langt om lenge har jeg endelig fått samlet meg til å sette den i stand og se om den fortsatt fungerte.
Første test ble en ferdig lapperøre fra Toro og det viste seg at steketakken fungerte som den skulle. Neste prosjekt var å lage sveler fra bunnen av:
Sveler:
2 dl sukker
3 egg
1 liter kefir
4 ss smeltet smør
1 ts natron
hvetemel
Visp eggedosis og tilsett kefir og smør.
Bland alt det tørre og sikt det inn i det våte til en smidig røre.
Stekes på steketakke (stekepanne for de som ikke har takke) på middels varme.
(PS: røre med natron skal ikke stå å svelle)
Serveres varme, gjerne med brunost!
Å så heldig du er som har fått takke, det ønsker jeg meg også!
SvarSlettKos deg med sveler og god helg =)
Fredagsklem
Jeg får nesten heimlengsel når jeg ser svelene dine. Ingen fergetur uten sveler i Møre og Romsdal.
SvarSlettSå godt du fikk takka i stand og tatt den i bruk. Her kan du trylle fram andre godsaker som lefser, flatbrød....
Ha ei strålende helg!
Uhm såg godt ut, har veldig lyst på ei slik takke sjølv ein gong.
SvarSlett