Sider

søndag 19. januar 2014

Peanøttkonfekt

Her kommer oppskriften på min absolutte konfekt-favoritt, den er enkel å lage og smaker himmelsk!
Jeg fant oppskriften på bloggen til Fristede lavkarbo, ta en titt innom for inspirasjon.


Du trenger:
100 g mørk sjokolade, minimum 70 % kakao
150 g peanøttsmør
50 g smør
2 ss fløte

Smelt sjokoladen i vannbad.
Tilsett peanøttsmøret og rør til alt blir en jevn masse.

Jeg valgte å bruke peanøttsmør kjøpt på helsekosten, den inneholder mye mindre tilsetningsstoffer og karbohydrater.
Du kan også lage ditt eget peanøttsmør, etter f. eks denne oppskriften her

Når peanøttsmøret har løst seg opp i sjokoladen har du i smøret og smelter det inn, til slutt tilsetter du fløten.





Jeg fordelte blandingen i små konfektformer.
Fristende lavkarbo foreslår at du kler en brødform eller lignende med plastfolie og brer massen jevnt ut over i den.
Sett den i kjøleskapet og la den stivne, gjerne over natten.
Har du røren i en form må du nå dele den opp i passe firkanter.

Uansett kan disse oppbevares en stund i kjøleskap, bare pass på å ha de i en lufttett boks.

Dette er en nydelig konfektbit til en kopp kaffe eller en flott venninnegave til noen du er glad i om du pakker de pent i glasskrukke eller cellofan.

Nyt!

2 kommentarer:

  1. Dette var fristende saker! Takk for oppskrift!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
    Svar
    1. De ble vedig gode, særlig om du liker peanøtter :-) Smaken av peanøttsmør kommer gjennom sjokoladen og gjør de ekstra gode.

      Slett