Forrige helg hadde jeg besøk av det lille tantebarnet mitt og hennes to foreldre.
Lørdagskvelden ble en suksess med moussaka og salat til middag.
På søndagen sto det laks på menyen og det endte med litt eksperementering på kjøkkenet og fiskegryte med grønnsaker til middag.
Når gryta var tilnærmet klar var det grøt-tid for det lille tantebarnet, og tante stilte villig opp som grøt-mater og glemte dermed helt å ta bilder av maten på bordet.
Men gryta ble såpass god at den fortjener en plass på bloggen og da får ikke hjelpe at kameraet vårt er på "ferie" (gjenglemt) på Kongsberg og løsningen er mobilkamera i dårlig lys.
Til 4 voksne og 2 barn trenger du:
ca. 1 kilo laks (jeg brukte litt mer, 3 former a 400 gram)
1 pakke snøfrisk naturell
1 pakke snøfrisk med sopp
1 beger creme fraische
1 blomkål
6 gulrøtter
1 vårløk
1 stor paprika
4 fedd hvitløk
fiskebuljong
smør til steking
salt og pepper
karri
Stek fisken raskt i pannen, men ikke gjennomstek den.
Fjern skinn og del opp i passelige biter. Med barn i huset velger jeg ofte å dele den opp i relativt små biter.
Kok opp vann og fiskebuljong.
Rensk og skjør blomkålen i små buketter og gulrøttene i passe skiver.
Kok dette nesten møre i fiskebuljongen.
Hell av buljongen, men ta vare på den til å spe på i gryta med senere.
Finhakk hvitløk og vårløk.
Del paprika i ønskede biter.
Stek hvitløk og vårløk i smør i en kjele.
Ha i snøfrisken og creme fraichen og rør rundt til alt får en jevn konsistens.
Ha i paprika og kokt blomkål og gulrøtter.
Tilsett fisken og la det hele småkoke noen minutter.
Synes du konsistensen på gryta blir litt "tørr" sper du på med fiskebuljongen du brukte til å koke grønnsakene til den får ønsket konsistens.
Salte og pepre etter smak.
Ha i godt med karri, karri er godt!
Jeg serverte gryten som den var, men det er helt sikkert godt med litt grønn salat til.
Bon appetit!
Den så jammen god ut! Må prøves:)
SvarSlett