tirsdag 16. juli 2013

Kjøttkaker med gulrotstuing

For et par uker siden fant jeg en pakke medisterdeig i fryseren og tenkte at den måtte jeg få brukt til noe. Jeg søkte litt rundt på nettet og fant en flott grunnoppskrift på medisterkaker hos lenabetrice. Her er resultatet av middagen vår og både store og små gutter ble godt fornøyde.
Særlig gulrotstuingen gjør at barndomsminnene kommer, for dette var nemlig en av bestemors favoritter til middagen!


Til kjøttkakene trenger du:
1 pakke kjøttdeig
1 pakke medisterdeig
2 eggeplommer
ca. 3 dl fløte
3 ts salt
1 liten ts pepper
1/2 ts muskat

Bland kjøttdeig, medisterdeig og salt i en bolle.
Jeg gjorde dette for hånd i en bakebolle, men kunne helt sikkert brukt kjøkkenmaskinen.

Ha i eggeplommene og krydderet og bland godt sammen.
Spe i fløten litt etter litt og rør godt under veis. Bruk så mye fløte du trenger for å få en smidig deig.



Form de i den størrelsen du vil ha de i og stek de i stekepanna så de får stekeskorpe.
Legg de deretter over på et bakepapirkledd stekebrett og stek de midt i ovnen ved ca. 180 grader til de er ferdige.
Vær forsiktig så du ikke steker de for lenge, da blir de tørre.

Som tilbehør lagde jeg gulrotstuing.

Til gulrotstuingen trenger du:
Ca. 8-10 gulrøtter

3 dl grønnsaksbuljong
2 dl kremfløte
2 ss smør
2 ts johannesbrødkjernemel
salt
noen dråper flytende natreen

Kutt gulrøttene i biter/skiver på ca. 1 cm.
Kok de så de blir nesten møre i lettsaltet vann.

Lag grønnsaksbuljong.
Bland buljongen med fløte og smør.
Visp inn johannesbrødkjernemelet, vær forsiktig så det ikke klumper seg.
Ha i noen få dråper med flytende natreen og smak til med salt.

Ta vannet av gulrøttene og bland de inn i den hvite sausen.
La det gjerne stå et par minutter å surre på svak varme før servering.




Veldig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...