søndag 30. september 2012

Lue x 3, ny favoritt

Noen ganger finner man oppskrifter som man liker ekstra godt, og det fant jeg på en lue for litt siden. Det var en bestilling som jeg endte opp med å like så godt at jeg måtte ha en selv også!


Luen til meg ble litt mindre baggy og det passer meg bra.

En hyggelig kommentar på jobb om at luen var fin resulterte plutselig at det klødde i fingrene og vips et par dager senere når vedkommende hadde bursdag var lue nummer 3 ferdig:


Oppskriften finner du her.

Husk å velge et klø fritt garn om du er litt sensitiv. 
På pinner nr 5 går dette fort, kanskje du ender opp med flere eksemplarer du også?

Ugler i mosen, eller nøkkelhullet?

På nyåret i år snublet jeg over en knalltøff oppskrift på heklede nøkkelringer. Garnet har jeg hatt liggende en stund og for et par uker siden fikk jeg ånden over meg igjen og vips så dukket det opp en artig liten kar:


Forrige gang ble det en pingvin:


Med bomullsgarn i sterke farger og heklenål nr 3 er det bare fantasien som stopper deg!
Oppskriften hentet jeg fra denne flotte bloggen.

Kan hende vil ugla glede noen andre enn meg?

torsdag 27. september 2012

Kakao

Høsten har virkelig fått fotfeste og bladene rundt har fått alle de flotte høstfargene. 
Jeg elsker det! 
Det er ingen ting som høsten når man kan tenne lys i stua, kose seg i sofaen med slumre teppe og strikketøyet i fanget. Men det er enda en ting som kan bidra til en flott kveld, nemlig en kopp kakao:


Til 2 kopper kakao trenger du:
50 g sjokolade (minimum 70 % kakao)
2 dl kremfløte
4,5 dl vann
1 ss sukrin+
1/4 ts vaniljepulver
1/4 ts kanel

Bland alt i en kjele og kok opp.
Fordel i to kopper og server som den er eller med litt pisket krem på toppen!

Vel bekomme!

fredag 7. september 2012

Varme vintertøfler

For en liten tid tilbake fikk jeg med meg et lite prosjekt hjem etter et besøk i familiebursdag. Kusina mi hadde fått tak i en spennende oppskrift på tovede tøfler. De skulle strikkes rute for rute og deretter sys sammen i et bestemt mønster. Det var selve sammensyingen som bød på litt hodebry første gangen, men plutselig knakk jeg koden og et par artige tøfler så dagens lys. 
Jeg synes de ble så tøffe at jeg kunne ikke dy meg og satte igang med mine egne. Med Pt3 og pinner nr 7 gikk det hele veldig raskt, og vips var de ferdige!

FØR toving
ETTER toving
Nå kan bare høsten komme, jeg er klar!

torsdag 6. september 2012

Kyllinggryte med karri og sennep

Denne oppskriften er inspirert av Lena Beatrice sin "Jeg mikset meg en sennepspanne". 
I tillegg gjorde jeg et lite dykk i kjøleskapet og her er resultatet:


Til 2 barn og 2 voksne trenger du:
3 store kyllingfileter
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 paprika
1 blomkål
3 store ss smør
2 ts dijonsennep
3 dl fløte
1/2 beger creme fraishe
salt og pepper
karri


Strimle kyllingen.
Finhakk løk, hvitløk og paprika.
Skjær blomkålen i små buketter.

Smelt smøret i stekepanna og ha i løken. Stek denne blank. 
Tilsett sennepen og deretter kyllingen.

Ha i paprika og blomkål og la surre litt.
Salte, pepre og tilsett ønsket mengde karri.

Tilsett fløten og creme fraishen og la gryte koke seg inn til passe konsistens eller til blomkålen er passe mør.


Serveres med strimlet kinakål.

Vel bekomme!


Baggy lue

Ei herlig venninne spurte pent om en baggy lue i grovt mønster. Etter litt leting snublet jeg over denne oppskriften og en flott lue så dagens lys:



Lua er strikket i mørk grå Albuelita tykk merino fra Pickles, som er helt kløfri! 
På pinner nr 5 går dette raskt og resultatet er jeg godt fornøyd med, spørs om det ikke blir en slik til meg selv også i løpet av høsten...

onsdag 5. september 2012

Nok en monsterbukse

For et år siden strikket jeg monsterbukser i fleng og solgte flere av de. Buksene er kjempetøffe og det er kun fantasien som setter en stopper for resultatet!

Selve oppskriften fant jeg på denne bloggen, så varierer jeg den litt fra gang til gang avhengig av hvilken garntype, størrelse og pinnenummer jeg bruker. 

Denne gangen ble monsterbuksen en dåpsgave til en liten prins.
Garnet er soft superwash fra Pickles og den er strikket på pinne nr. 3 og 3,5.




Jeg strikker vrangborden nederst på benet litt lengre, da gjør det ikke så mye at buksen er for lang på bena. Om du strikker den lang på bena kan den brukes lengre, kanskje så mye som to sesonger? 

tirsdag 4. september 2012

Boller ala Hexeberg

Jeg har fått meg en ny kokebok, Kakefest, av Hexeberg. 
Her fant jeg en oppskrift på skoleboller og jeg har testet ut grunnoppskriften og brukte den til boller:


Du trenger:
6 egg
30 g sukrin
120 g mandelmel
90 g fiberfin
2 ts johannesbrødkjernemel
2 ts kardemomme
1 ss bakepulver
80 g sukrinmelis
3 dl kesam

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukrin til en luftig eggedosis i ca. 10 minutter.


Bland alt det tørre, sikt det i eggedosisen og vend det inn med en slikkepott.




Vend inn kesamen.


Fordel røren i muffinsformer eller rett på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg valgte muffinsformer da røra mi ble veldig flytende.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Avkjøles på rist.

Tips:
Hakk litt 70 % sjokolade og ha det i røren for å lage sjokoladeboller.

Husk, boller er best når de er varme!

søndag 2. september 2012

Gubbens ovnsbakte pytt-i-panne

Gubben i huset er godt fornøyd med at jeg har skjerpet innsatsen på kjøkkenet, men iblant blir jeg jaget ut i stua. Da har han fått en idé til hva han har lyst til å lage og han er både flink og kreativ!

Forrige uke hadde han tanker om å lage en pytt-i-panne, men innen jeg fikk middagen servert hadde den både vært en tur innom stekeovnen og fått tilsatt litt ost.
Dette er restemat, han har brukt det han fant i kjøleskapet og det er derfor vanskelig å angi nøyaktig mengde av alle ingrediensene.


Til en mellomstor ildfast form trenger du:
1 blomkål (eller 2 om de er små)
salt og pepper
muskatnøtt
smør
litt fløte

1 pakke bacon
kantareller
middagspølser
1 løk
smør til steking

revet gulost 
parmesan

Kok blomkål og lag blomkålmos slik:
Når blomkålen er kokt mør heller du av alt vannet.
Ha i 2-3 ss smør og la det smelte over blomkålen og salte og pepre.
Mos alt til en glatt mos med stavmikseren. Tilsett muskatnøtt og en liten skvett med fløte for å få mosen glatt og fin.


Bre blomkålmosen over bunnen i en ildfast, smurt form.


Strø et lag med revet gulost og parmesan over blomkålmosen.


Del løk og kantarell i passe biter.
Brun løken og hell den over i en bolle.
Stek kantarellen og hell det i en bolle.
Skjær bacon og pølser i terninger og stek baconet sprøtt før du har i pølsene. 
Ha i løken og kantarellen og la det frese litt sammen.


Fordel pølser, bacon, løk og kantareller over blomkålmosen og osten i den ildfaste formen.



Strø ost på toppen og gratiner det hele midt i ovnen til osten blir gyllen ved ca. 220 grader.

Dette er barnevennlig og smakfull mat. I tillegg får man brukt opp litt rester i kjøleskapet, og hva er vel bedre enn det?

Lykke til med dine restematprosjekter 
og del gjerne tips og ideer! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...