mandag 30. desember 2013

Jula 2013

I morgen er årets siste dag kommet og vi har kommet oss helskinnet gjennom jula. For første gang på det jeg kan huske har vi på mange måter endt opp med at alt har blitt ordnet i siste lita til jul i år. Gavene var ikke ferdig før siste søndagen i advent, og julebaksten ble til ett skippertak gjort unna på ei lang kveldsbeite siste uka før jul.
Det har vært en hektisk førjulstid i år og når jula endelig kom råka mor sjøl i huset ut med full feber og forkjølelse. Enda har det ikke sluppet helt taket og energinivået kunne absolutt vært høyere. Treningen som jeg har vært så flink med det siste halve året har ligget helt brakk og kostholdet har også sklidd ut. Heldigvis har kroppen lært bedre å kjenne på metthetsfølelsen etter to år på lavkarbo, så til tross for at både sukker og mel har gjort sitt inntog i jula så har det hele vært med måtehold. Stort sett.

Til tross har jula vært flott.
Ungene har holdt seg friske og har vært i topp form! 5-åringer DIGGER jul!
Vi har vært mye moro sammen, gutta har krangla lite og hatt tusen spørsmål. Når er det julaften? Når kommer nissen? Hvor skal vi nå? Når kommer snøen? Blir det jul uten snø?

Romjula har blitt brukt til å slappe av, kose oss sammen og hilse på familie.

Det blir nyttårsforsetter for 2014.
Prosjektene står i kø på håndarbeidsfronten og ett av de første prosjektene jeg bør starte på er genser til gubben. Han fikk garn av meg til jul, så nå gjenstår det bare for meg å sette i gang så blir det Mariusgenser på han også i løpet av vinteren.
Livet på lavkarbo fortsetter. Det kjennes på kroppen nå at det har vært utskeielser i jula, det værste er det evige suget etter noe søtt.
Treningen skal også fortsette, et par nye treningstopper er kjøpt inn for å hjelpe på motivasjonen og nye sko til saltrening inne står på toppen av ønskelista. Da er det kjekt med gavekort fra G-sport i julegave!
Ett annet nyttårsforsett er å førsøke å være litt flinkere med bloggen.
Den har tidvis ligget mye i ro nå i høst og det er flere håndarbeidsprosjekter som venter på å bli lagt inn og ikke minst er det et par oppskrifter på mat som venter på at jeg skal komme igang igjen.
Når det gjelder mat og oppskrifter er det mer for min egen skyld jeg holder på enn noe annet, det er en flott måte å samle oppskrifter på og det hender ofte at jeg leter opp oppskriften på egen blogg når jeg skal igang med matlagingen. 

Så til alle dere som følger med her, tusen takk! Det er inspirerende med tilbakemeldinger og artig at flere følger med på mine puslerier.

Her kommer ett lite knippe bilder fra juletida:

Juletreet til mamma.
Siste helga i advent var vi på besøk på Kongsberg og feiret både bursdager og nytt hus.
Min kjære bestemor i Sigdal.
Nå har hun fått ett oldebarn til i tillegg til mine to bøller, lille, søte Nora.
Julaften ble feiret hos svigerforeldrene mine på Myrhaug. Her var det både juletre, pakker i lange baner, hoppende glade gutter, ribbemiddag, rødvin, kaffe og julekaker:Guttne hadde laget gaver til jul i barnehagen og var kjempestolte da de kunne vise de frem!

Jammen fikk vi besøk av nissen i år!
Nintendo 3DS til jul var populært og gutta øver og øver for å bli flinke! 
I romjula har vi hatt besøk av svigerfar og svigermor og vært på kaffebesøk hos svigerinna og svogern min. I tillegg var vi i bursdag i Drammen og gutta hadde med 3DS-ene og kapret seg eksperthjelp av både tante, onkel og søskenbarnet til mamma:
Bestemor og Nora.
Nyttår feires på Kongsberg i år og på menyen står pinnekjøtt.
Alle hjerter gleder seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...