lørdag 12. januar 2013

Oksesteik med soppsaus og grønnsaker

Med gjester på besøk var dette en vellykket og smakfull lørdags middag.


Du trenger:

oksesteik
salt og pepper
olivenolje
hvitløk
2 løk
vann
smør

Sett ovnen på 160 grader.

Gni inn steika med olje, salt og pepper. 
Brun den i steikepanna til den får en fin stekeskorpe på alle sider og legg den over i en ildfast form.
Snitt forsiktig opp og legg inn ønsket mengde med hvitløkbåter.
Dekk bunnen av forma med vann og legg opp i ca. 2-3 ss smør.
Del opp løken i båter og legg rundt steika.

Bruk gjerne steketermometer og la den stå til den er mellom 65 og 70 grader.
Pass på så det ikke blir tomt for vann og legg eventuelt litt smør oppå steika i løpet av steketiden.

Soppsaus:

Ca. 250 g sopp 
Bland gjerne aromasopp og sjampinjong
1 løk
(2 ss revet brunost)
fløte
salt og pepper

Del soppen opp i passe biter og grovhakk løken.
Stek sopp og løk gyllent og tilsett salt og pepper.
Ha over fløte og la det småkoke til en saus.
Brunosten er valgfri, men om du ønsker den tilsettes den når sausen har startet å småkoke. 
La den koke inn til passe konsistent.

Sjekk steika underveis. 
Når den er klar legger du den ut og lar den hvile i 5-10 minutter før du deler den opp.

Server steika i skiver med blomkål, brokkoli og soppsausen.

Bon appetit! 



1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...