lørdag 17. juli 2010

Monsterbukse nr. 6!

Da er bukse nr. 6 ferdig!

Den er strikket på bestilling og kjøper har selv bestemt fargene. Det ble hvit bukse med sjokkrosa striper. Siden det er jentebukse ble det med øyeviper!

Buksen er strikket i Freestyle på pinner nr. 3 og 3,5. Selv om jeg denne gangen forsøkte å føle en oppskrift ble den stor i størrelse... Neste gang blir det nok bukse etter egen oppskrift igjen!2 kommentarer:

 1. Sjå der har du fått fart på strikkepinnane igjen, ja! Kva oppskrift brukar du til monsterbuksene dine? Har kjøpt inn ein del Rubin, så eg tenkte eg skulle gå i gang med bukser når eg berre har fått unna litt av det er begynt på.

  SvarSlett
 2. Jeg forsøkte meg etter en oppskrift jeg fant på en hobbyblogg (men finner den ikke igjen nå!! Typisk..). Men den ble veldg stor i størrelsen.. Så jeg kommer nok til å gå tilbake til den jeg har "laget meg selv", og da bruker jeg stort sett garn som passet til pinne nr. 3 og 3,5 og legger opp og lager ribbestrikk 2 rette og 2 vrange rundt livet. Så strikker jeg litt avhengig av størrelsen mellom 7 og 11 cm rett når jeg er ferdig med vrangborden. Da er det på tidet med munnen og da strikker jeg halve buksen med fargen til munn (liker å ha den rød) og strikker frem og tilbake over munnen, men lar det alltid stå igjen fem masker på hver siden jeg ikke strikker med. Tilslutt er det bare 20 masker igjen og da strikker jeg en runde over alle de røde maskene.
  Så ca 3 cm med rettstrikk i bunnfargen igjen før jeg starter på økningen. Jeg markerer innsiden av buksebena (midt foran og midt bak) og øker en maske på hver side av markeringen annenhver omgang ca 6 til 8 ganger.
  Da er det å dele til to ben. Her strikker jeg to masker sammen hver fjerde omgang ca 6 ganger. Jeg strikker stripete ben, mange muligheter her. Stripene mine er fire omganger pr farge (og passer så bra med fellingen!). Så er det bare igjen å strikke 2 rett og 2 vrang til avslutningen på benet. Pleier å lage den litt lang og god, da er det lettere å brette opp buksen og den kan brukes litt lengre.
  Så kommer broderingen, og på jentebuksene har jeg startet å brodere på øyevipper ;-P

  Om du har tips til forbedringer så rop ut!

  Lykke til med dine prosjekter, jeg følger spent med!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...