onsdag 26. februar 2014

Hals i perlestrikk

I vinter har jeg startet på to forskjellige halser og begge har vist seg å være et grusomt prosjekt som tok mye mer tid enn forventet!
Litt overraskende for min egen del viser det seg at jeg synes det er utrolig kjedelig å strikke hals, særlig når de skal strikkes ufattelig lange som skjerf før de til slutt monteres sammen til en stor sirkel.

MEN, heldigvis så er det slik at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!


For halsen har jeg brukt om og om og om igjen etter den ble ferdig. 
Den er så lang at jeg kan snurre den tre ganger rundt halsen når det er kaldt, eller bare to nå som det er noe mildere ute.


Om du skulle føle deg inspirert til å strikke din egen hals, så ta en titt på bloggen til Mayas hobbykrok, for det var der jeg fant oppskriften på denne halsen.
Jeg strikket med på pinner nr. 4 og i Europris sitt garn, Alpa. 
Jeg valgte mørk grå farge.
Selv om det er litt acryl i garnet synes jeg det fungerer fint, og jeg plages ikke av kløe heller.


lørdag 8. februar 2014

Pepperkakemuffins med philadephiakrem

For ett par uker siden kjøpte jeg boka Lettlaget LCHF med Ulrika Davidsson, der snublet jeg over oppskriften på disse muffinsene. Boken inneholder mange kjappe og spennende oppskrifter og jeg gleder meg til å teste ut flere av de.

Disse muffinsene smaker en mellomting mellom myke pepperkaker og krydderkake og holder seg fint i kjøpeskapet et par dager.


Jeg har gjort et par endringer i oppskriften og her kommer min variant.

Til ca. 12 store muffins trenger du:
1 dl sukrin
1 dl tagatesse
150 g smeltet smør
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts kardemomme
2 ts kanel
6 egg
1 beger rømme
3 ts bakepulver
1/2 dl fiberhusk
1,5 dl kokosmel
1,5 dl mandelmel

Til ostekremen:
1 stor boks philadelphiaost (300 g)
2-3 ss sukrinmelis

Sett stekeovnen til 200 grader.

Visp sukrin, tagatesse og smør til en porøs blanding med håndvisp.
Bland inn krydder og rør til slutt inn egg og rømme.

Bland bakepulver, fiberhusk og melet i en annen bolle.
Rør dette inn i eggeblandingen.

Sett muffinsformene på ett stekebrett. 
Jeg brukte silikonformer og det ga ett veldig fint resultat.


Fordel røre i formene og stek de midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Pass på så de ikke blir for godt stekt, det går fort de siste minuttene og vil variere fra ovn til ovn.

La muffinsen avkjøle seg.
Ha de ut av silikonformene og oppbevar de i en lufttett boks i kjøleskap eller fryser dersom du ikke skal servere de straks.

Ostekremen tåler dårligere oppbevaring enn muffinsene, så derfor kan det lønne seg å lage dette litt av gangen og bruke det du trenger slik at den er så fersk som mulig ved servering.

Rør sukrinmelis inn i philadelphiaosten og ha det over i en sprøytepose.
Fordel på muffinsene.
Om ønskelig kan du pynte med hele vanøtter i ostekremen.



Lykke til med baksten!

tirsdag 4. februar 2014

Strikket body i mariusmønster

Det er gøy med ei lita tulle til tantebarn! 
I seg selv er jo frøkna i tantes øyne selvfølgelig helt perfekt, men i tillegg til det så er det utrolig artig å strikke litt til jenter når man har to gutter selv.
I julegave ble det selekjole i mariusmønster, det kan du se her. I tillegg ble det en del restegarn ut av det, og plutselig fant jeg ut at dersom jeg bare byttet litt rundt på fargene så hadde jeg nok til å strikke en body også:







Oppskriften på bodyen finner du i den store Mariusboka.

Jeg har byttet litt om på fargene. Egentlig skulle ermene vært i samme farge som underdelen av bodyen, men det hadde jeg ikke garn nok til, så jeg brukte hvitt i stedet og synes jammen det ga bodyen ett litt friskere utseende.

Garnet er østlandsgarnet fra Nille og jeg er godt fornøyd med hvordan det oppfører seg på strikkepinnene. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...