torsdag 26. september 2013

Sauene på Runde

Denne måneden har jeg blitt med på min første samstrikk. Det har vært utrolig gøy!
Det er spennende å se hvordan ett mønster kan skape så store variasjoner. Det er like mange varianter av jakken som det er deltagere på samstrikken. Fargekombinasjonene er fantastiske og det har vært en utrolig inspirasjon å delta.

Jeg brukte opp litt restegarn på jakke nummer 1.
Den ble ikke feilfri, for dette var et mønster som var litt vanskelig å følge første gangen, men jeg har allerede kommet ett godt stykke på jakke nummer 2 og det kommer til å bli mange flere.
Et utrolig spennende mønster å strikke å resultatet er sjarmerende. Du kan kjøpe det her, og jeg lover deg du vil ikke angre på kjøpet!















Lun eplekake

Høsten har virkelig tatt over nå og sommeren er over. Gradene krabber lengre og lengre ned for hver dag som går og vi har allerede hatt minusgrader og rim i gresset på vei til jobb. 
Jeg elsker høsten!
Fargene er fantastiske og eplene magiske, hva smaker vel bedre på kjølige høstkvelder enn lunken eplekake med pisket krem eller en kule vaniljeis til?


Denne eplekaka bakes i springform, jeg brukte min største på ca. 24 cm i diameter.
Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til fotballfrue

Du trenger:
3 egg
1,5 dl sukrin gold
1 boks cottage cheese
1,5 dl fløte
70 g mandelmel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts fiberhusk
2-3 epler

hakkede valnøtter
kanel 
sukrin

Pisk egg og sukrin gold i kjøkkenmaskinen. Pisk til du ikke får det mer stivt.
Ha i cottage cheese og ta frem stavmikseren. Kjør til alle klumper er borte.
Bland sammen alt det tørre og tilsett dette i røren.
Bland godt og tilsett fløten under omrøring.

Smør kakeformen godt og hell røren over i formen.
Skrell og del epler og legg de over røra.
Finhakk valnøtter og strø over.
Topp det hele med litt sukrin og kanel.

Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, pass på så den ikke blir for godt stekt.




Eplekake smaker alltid best når den er litt varm og gjerne med en liten kule is til eller nypisket krem. 

God eplehøst!

onsdag 18. september 2013

Pai med spinat, bacon og chevre

Nok en gang er oppskriften funnet hos fotballfrue og hun har helt rett, denne smaker knallgodt!
Jeg brukte en ganske stor paiform og fikk akkurat plass i formen til alt sammen, neste gang skal jeg også bruke den største springformen og se om ikke det blir like bra.


Denne porsjonen ble laget som søndagsmiddag til 4 voksne personer, i tillegg har gubben og jeg også spist dette som restemat til middag to dager etterpå.

Til bunnen trenger du:
6 egg
1 ts bakepulver
1 dl kremfløte
150 g philadelphiaost
2 dl revet gulost

Sett ovnen på 170 grader.

Skill eggeplommene fra eggehvitene og ta vare på begge deler.
Pisk eggehvitene stive sammen med bakepulver. 
Så pisker du eggeplommene sammen med fløten og philadelphiaosten. 
Bland sammen eggehvitene og eggeplommene med en slikkepott og rør inn den revne osten til slutt.
Ha det over i en smurt paiform eller springform.

Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter og avkjøl.


Så er det klart for fyllet.

Til fyllet trenger du:
1 pakke frossen spinat
3 hvitløksfedd
3 ss smør
2 never hakket soltørket tomat
1 pakke bacon
3 egg
2 dl kremfløte
100 g chevre
1 pakke cheddar
salt og pepper

Tin spinaten.
Skjær bacon i terninger. Fres bacon og finhakket hvitløk i smør. Tilsett spinaten. Om spinaten ikke er hakket så gjør du det før du har den i panna.
Bland inn soltørket tomat. 

Piske egg og kremfløte for hånd og tilsett passe med salt og pepper.

Klapp spinatblandingen ut over paibunnen så alt er dekt.
Skiv chevre i tynne skiver og fordel over spinatblandingen.
Ha over revet cheddar.

Til slutt heller du egg- og fløteblandingen over hele formen og strør over litt basilikum. 

Stek i ca. 30 minutter ved 200 grader.




Dette er utrolig godt og smaker like godt når det blir varmet opp etter en dag eller to.

Serveres med salat!

tirsdag 17. september 2013

Djevellue til nyfødt

Som de aller fleste sikkert har fått med seg så har jeg blitt tante, HURRA!
Det har blitt mange både store og små prosjekter, og her er en djevellue som ble til mens gutta i huset var på bursdagsfeiring i helgen på McDonalds. 

Oppskriften finner du her
For å få luen til å passe en nyfødt strikket jeg den i pinner 2,5 og brukte Pickles baby merino ull.
Snorene har jeg heklet med heklenål 2,5 og består av passe mange luftmasker.



Verdens nydeligste lue-modell!




mandag 16. september 2013

Babysmekke til en liten frøken

Jeg snublet over denne flotte oppskriften og vips, på et par timer var en liten smekke i merino ull klar til mitt lille tantebarn.
Oppskriften er godt forklart og enkel å følge.


Jeg strikket på pinne 2,5 i Pickles sin ekstra fine merino.
Deilig og myk!

Hjemmekokklauget sine rundstykker

I dag er det en uke siden jeg ble tante til en skjønn liten jente!
Strikkepinnene har gått varme en stund med alle prosjektene jeg har laget til henne, men også den nybakte moren må jo få en liten oppmerksomhet.
Jeg kjenner søstern min såpass godt at når jeg fikk beskjed om at det var klart for besøk på sykehuset så var også nybakte rundstykker til den nybakte mora og far klare!


Oppskriften fant jeg på Instagram på kontoen til @hjemmekokklauget. Ta en titt, de lager mye spennende mat!

Til denne røra trenger du:
50 g mandelmel
50 g linfrø
30 g solsikkekjerner
50 g kruskakli
20 g fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

25 g smeltet smør
1 dl fløte
50 g gresk yoghurt
3 egg
125 g revet gulost

Sett ovnen på 170 grader varmluft.

Bland fiberhusken med all væsken og eggene.
La dette stå å svelle mens du blander sammen de tørre ingrediensene, hvertfall 2-4 minutter så røra sveller litt.
Ha alt det tørre i fiberhuskblandingen og rør godt sammen sammen med reven ost.

Røra skal være klissete.
Form passe klatter med spiseskje på stekebrettet (du kan med fordel bruke bakepapir!)

Stekes i ca. 30-35 minutter.




Kan fint oppbevares i kjøleskap eller et par dager på benken nå som sommeren er på hell.

Håper det smaker!

søndag 15. september 2013

Konfirmasjon og vandrende garnreklame?

Forrige helg var vi invitert i konfirmasjon til niesen vår, Michelle. 
Vi hadde en flott dag til tross for at både gutta og jeg var litt forkjølte og tette.
For gutta gikk det stort sett i hundre hele veien, de storkoste seg med kusina si som går i 3. klasse. Hun har en unik tålmodighet med gutta leker med de og passer på de på en gang. For gutta våre er hun gull verdt!

Ekte garn-reklame??
Ville jo ikke vært meg uten strikketøy i veska, så mens gutta koste seg ute på lekeplassen kunne jeg sitte i god avstand med strikketøyet i hånd å holde et lite øye på de. 






Enda en flott anledning til å ta frem bunaden igjen, det er jo så gøy nå som jeg endelig kan bruke den igjen! 



En flott dag i september!

onsdag 11. september 2013

Kyllingsalat med hjemmelaget dressing, nøtter og honning

Jeg har begynt å glede meg til onsdager, da er det oppskrift-dag hos fotballfrue! 
Her er det utrolig mye herlig inspirasjon å hente når det kommer til mat og variasjon. Helt sikkert andre ting også, men da bør man nok være litt mer interessert enn meg i mote og den slags. 
Uansett har jeg funne mange gode både middager og desserter hos henne og jeg gleder meg til nye oppskrifter i fremtide.

Denne uken har vi testet ut kyllingsalat med pesto og honning, hennes oppskrift finner du her


Til to personer brukte vi:
1 hel grillet kylling

salat
1/2 rødløk
ca. halve glasset fetaost (Apetina)
2 ss rømme
2 ss pesto
2 never valnøtter
akasiehonning

Vask salaten godt å ha på det du ønsker av salat.
Hakk rødløken og valnøtter og strø over.

Gubben i huset elsker kylling med skinn og synes det gjeveste med kyllingen er å gnage på bena og spise med fingrene. Jeg er mer glad i kylligen når jeg kan få renset den og dyttet skinnet over på tallerknen til gubben...



Så var det dressingen, slik lager du den:

Ha fetaosten (minus oljen i glasset!), pesto og rømme i en bolle og mos alt godt med stavmikseren. Da skal det være klart til å ha over salaten sammen med akasiehonningen. 


Kjapt, enkelt og akkurat som fotballfrue lover i sin blogg: 
"En fest i munnen!"

tirsdag 10. september 2013

Skogstur

Søndag forrige helg var en flott dag og på besøk hos svigerforeldrene mine benyttet vi anledningen til å ta med hunden Tia på en liten tur igjennom skogen. Med kamera i hånd og gummistøvler på bena ble det mange flotte bilder og lukten av høst og skog snek seg inn i nesa.





















2. mai 2012 startet jeg opp på lavkarbo. I skrivende stund har jeg tatt av 26 kilo og har fire igjen før første store delmål er nådd.
Det er en helt ny verden å kunne bevege seg så fritt, nyte turer uten at pusten river og kroppen krangler og rett og slett føle seg i form og klar for aktivitet og moro!

Klapp på skulderne til meg selv!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...