mandag 27. mai 2013

Tupperware-love

Jeg er forelsket i salatbollen min fra Tupperware!
Den ble kjøpt på party hos ei herlig dame i fjor, men jeg har vært veldig sløv til å bruke den. Men etter en skikkelig rundvask og rydding på kjøkkenet og innerst inne i kjøkkenskapene dukket den plutselig opp og har nå fått hedersplass i skapet.

Salaten holder seg frisk og fin i kjøpeskapet også er jo fargen så flott at den gjerne kan få komme på matbordet nå på sommeren:




lørdag 25. mai 2013

Grill-lørdag!

Det er ingen ting som er mer herlig enn sol, sommer, pent vær og lukta av grillmat!
Med en god og fargerik salat som tilbehør er det bare valgets kval igjen når det gjelder å velge kjøttet. Er du usikker på hva du vil ha? Med fare for å høres ut som en dårlig reklame; ta en titt i kjølediskene til Rema 1000 og bli inspirert! 





En av mannens favoritter er fortsatt flintstek, gjerne marinert i en hot marinade.
Tidligere i uka forsøkte vi oss også på å grille ost. Gubben var skeptisk, jeg fornøyd. 






Her i huset griller vi ofte om sommeren uansett vær, det værste som skjer er at maten må spises innendørs.

Hva er dine beste grilltips?

fredag 24. mai 2013

Eggesalat med burgerost og paprika

Noen ganger får man plutselig en lys idé!

Det skjedde i går når jeg hadde satt igang eggekokeren hjemme. I stedet for vanlig kokt egg ble det en hjemmelaget og egenkomponert eggesalat. Jeg tipper den smaker like godt på ett knekkebrød som den gjør alene eller som tilbehør til kokt skinke eller spekeskinke: 


Du trenger:
2 kokte egg
en dæsj av favoritt tubeosten din
ca. 2-3 ss majones
1/4 paprika
1/4 løk
salt & pepper




Hakk egget opp i passe biter. 


Rør inn osten du vil bruke og majones.
Jeg prøvde den nye osten fra Kavli, Burgerost Spicy, veldig god!


Hakk i paprika og løk.


Rør sammen.

Server som tilbehør til skinke eller som pålegg på brødskiva!

Raskt og enkelt, speilegg og gårsdagens squash-salat

Dette er like godt til frokost som til lunsj, eller kanskje du trenger en rask og enkel middag?


Som nevnt tidligere er squash-salaten 10 ganger bedre dagen etter du har laget den.
Pass bare på å oppbevare den i en en boks med lokk eller ha gladpack over bollen.

Stek egget slik du liker det best, min favoritt er stekt på begge sider med en osteskive eller to på toppen. Ha squashsalaten ved siden av og nyt lunsjen din med en god kopp kaffe.
Oppskriften på squash-salat finner du med karri og løk her, og med pesto her

Bon appetit!

torsdag 23. mai 2013

Squash-salat med pesto

Det er igrunn bare fantasien som stopper oss. På besøk hos mamma i helgen skulle jeg hjelpe til på kjøkkenet og lage squash-salat til grillmaten. Siden den forrige jeg lagde ble en suksess med karri tok jeg høyde for å lage en slik, men oppdaget at karri ikke fantes i krydderskapet. 
(Hvordan går det ann å ikke ha karri?? Det er jo ett fantastisk krydder!)

Dermed endte jeg opp med å lage squash-salat med pesto!
Å dersom du lurer, så ble den minst like god som denne med karri.


Denne porsjonen er litt mindre enn den forrige.

Du trenger:
1 squash
vårløk
1 beger creme fraishe
5 ss majones
salt og pepper
pesto

Skjær squashen i terninger og kok den i 2 minutter.
Ha squashen over i ett dørslag og la kaldt vann renne forsiktig over til bitene er avkjølt.



Hakk vårløk og bland dette sammen med creme fraishe, majones, salt og pepper i en bolle.
Ha i squashen og smak til med pesto. 

Det kan ikke sies ofte nok, men denne blir best når den får stå natten over i kjøleskap, eventuelt noen timer før den blir servert.

Det perfekte tilbehøret til grillmaten!




Hva er ditt favoritt-grilltilbehør?

Sjokoladecupcakes med ostekrem

På 17. mai hadde vi som tidligere nevnt gjester og jeg hadde forberedt meg med vaniljecupcakes
Når selve dagen opprant og ostekremen skulle lages fikk jeg full panikke for om cupcakene var vellykket og etter ett kjapt søk på nettet fant jeg denne oppskriften på sjokoladecupcakes. Med noen små justeringer ble det slik:


Du trenger:
3 egg
100 g 70 % kokesjokolade
150 g mandelmel
50 g sukrin
50 g tagatesse
100 g kremfløte
1 ts bakepulver 
2 ts vaniljepulver
80 g smeltet smør

Sett ovnen på 170 grader.

Jeg har muffinsbrett og liker å bruke det, så slipper det å flyte utover papirformene.
Som nevnt tidligere så er de billigste papirformene du får kjøpt på butikken ikke særlig gode. Om du lar muffinsen stå for lenge i papirformene så slipper ikke papiret. Jeg har derfor begynt å fjerne papiret så fort muffinsen er nok avkjølt til det. Alternativt ville jeg kostet på meg litt dyrere varianter av papirformer.


Jeg la friske jordbær i ca. halvparten av formene for å se hvordan det ble når de ble stekt med muffinsrøre over. 

Smelt smør og sjokoladen på svak varme.
Pisk egg, sukrin og tagatesse til eggedosis. Her er kjøkkenmaskinen umistelig!
Ha i fløte, mandelmel, bakepulver og vaniljepulver og rør det inn.
Ha så i den smeltede sjokolade- smørblandingen og rør alt godt sammen. 



Fordel så røren i formene og stek de midt i ovnen i ca. 15 minutter. 
La de avkjøle seg på rist mens du lager ostekremen.


Når jeg skulle lage ostekremen måtte jeg improvisere litt siden jeg ikke hadde alle ingrediensene.

Til ostekremen trenger du:
100 g kremfløte
40 g philadelphiaost
20 g snøfrisk naturell
2-3 ss kakao (min er kjøpt på helsekostbutikken)
100 g sukrinmelis

Jeg hadde alt i bollen og satte igang KitchenAiden, vips så var det sjokoladeostekrem!
Fyll så kremen i en sprøytepose og legg den i kjøleskapet til muffinsene har avkjølt seg tilstrekkelig. 
Så er det bare å pynte i vei med krem og bær!


Cupcakene ble gode, både med og uten jordbær inni. 
Hva med å teste ut med blåbær neste gang?

Hva skal jeg spise?

I dag snublet jeg over en spennende side på facebook, Mat er min medisin. Her var det mye spennende, men det som fanget oppmerksomheten min var dette skjemaet for paleo, eller steinalderkost om du vil.


Ett spennende og ikke minst morsomt tankekart!

Jeg synes Pål Jåbekk skriver så fint om paleo. Han mener at vi bør se på paleo som ett grunnprinsipp, du kan lese mer om det her
Hovedtanken bak paleo må jo være at maten vi spiser bør være naturlig og inneholde så få tilsetningsstoffer som mulig. En spennende tanke det er vel verdt å dvele litt ved. 

onsdag 22. mai 2013

Sweet chili nedtur..

Det er ikke alltid maten blir like vellykket og her er ett eksempel...
Jeg har snublet over denne bloggen i jakt på oppskrift på asiatisk kylling. Det så veldig lovende ut og jeg startet med stort pågangsmot!




Jeg tenkte at jeg burde være forsiktig med chilien, jeg er jo litt pysete om det blir for sterkt...
Så jeg brukte ca. 1,5 chili. Når det var tid for ingefær ble jeg også usikker, men den jeg hadde kjøpt på Kiwi var grønn (!) så det ble ikke store biten jeg hadde i.
Jeg fulgte oppskriften etter beste evne og skrapte chilien tom for frø, men fy så sterk den ble!

Kanskje den ikke tålte at jeg moste den med stavmikseren? Jeg hadde ikke rotmoser slik som dette:

Nå har jeg gått til innkjøp og har store planer om å teste ut oppskriften igjen. Sweet chilisaus er jo rågodt, så dette bare MÅ jeg få til!

Ja, ja, middag ble det jo, men sausen måtte man være veldig forsiktig med. 
Kyllingen strimlet jeg og stekte i panna.
Wokgrønnsakene ble av ren latskap kjøpt som ferdig blanding og varmet i wokpanna. Til slutt la jeg opp i kyllingen igjen så alt ble varmt.
Neste gang blir det enda bedre, når jeg bare klarer å få til sausen riktig!

Noen som har noen tips på hva jeg har gjort feil??

tirsdag 21. mai 2013

En herlig pinsehelg!

Med langhelg og finvær har det vært en flott pinsehelg.
Vi har rukket å feire 17. mai, bursdag i Krokstadelva og ett hyggelig besøk hos besteforeldrene til gutta på Kongsberg.
Det har blitt mye god mat, familietid og håndarbeid.

På søndagen gikk vi tur til Solhellinga hvor mamma og Erling har kjøpt seg hus.
Nå er sokkelen støpt og det blir spennende å følge prosessen videre!













For meg er det ikke til å komme utenom at helgens høydepunkt var da jeg prøvde bunaden på for første gang på mange år. Bunad er tradisjon på morssiden av slekta mi, og vi jentene har alle fått Sigdalsbunaden til konfirmasjonen.
I mai i år er det 1 år siden jeg la om livsstilen og endte opp med lavkarbo, LCHF, og det har gitt fantastiske resultater så langt. Midjemålet har krympet inn og vekten gått jevnt og trutt nedover. Nå kan jeg skryte av å være 24 kilo lettere og hva er vel bedere inspirasjon på veien videre enn å komme inn i bunaden igjen??

Den er enda liiiitegranne trang, men den er på!
Her mangler søljer, sko og sminke, men lykken er fullkommen!

Nå er sommeren rett rundt hjørnet.
Jeg gleder meg og går sommeren i møte med fornyet inspirasjon både når det gjelder mat, kosthold, livsstil og kreativitet.
Det er også en del hemmeligheter på strikkepinnene for tiden, det er en stolt og forventningsfull tante "too bee" som sitter her å finner den ene flotte oppskriften etter den andre. Mitt lille tantebarn som er ventet i starten av september kommer nok til å ha ett bredt utvalg av ulltøy i garderobeskapet sitt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...