mandag 22. april 2013

Nye medlemmer i nøkkelring-fugle-familien

Denne helgen har det blidt født 3 nye medlemmer i den fargerike nøkkelring-fugle-familien:



Grunnoppskriften finner du på denne flotte bloggen.

Farger og form for resten er fri fantasi.
Jeg synes de ble ganske tøffe med knappeøyne, hva synes du?



søndag 21. april 2013

Scrambled pancakes

Eller som gutta mine kaller det; eggepannekaker!

Denne oppskriften snublet jeg over på Instagram og originalen finner du her
Jillsmat er en super flott svensk blogg og om du er opptatt av LCHF mat er den absolutt verdt en titt. Om du leter henne opp på Instagram får du også mye herlig inspirasjon.

Dette er en herlig og enkel rett, funker både til frokost og lunsj.


Til 2 porsjoner trenger du:
7 egg
1 dl fløte
1 dl kokosmelk
1 dl mandelmel
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
0,5 ts salt
smør til steking

Visp sammen egg, fløte og kokosmelk.
Har du ikke kokosmelk kan du godt bruke bare fløte eller omvendt.
Tilsett det tørre og rør det godt sammen til en jevn røre.
La røren hvile noen minutter.

Stek i smør eller kokosfett.
Stekingen blir akkurat som når man lager eggerøre eller eggehakk.
Stek til den får en fin og gylden farge, men pass deg så du ikke steker den tørr.

Jeg har servert den med rømme og syltetøy.
Jill foreslår å strø litt skrinmelis eller kanel over.

Vel bekomme!

lørdag 20. april 2013

Ovnsbakt kylling med blomkål

Denne middagen laget mannen min i uka som var og jeg kan love deg at det ble godt!


Du trenger:
kyllingfilet
kremost med smak
1 paprika
1 vårløk
oregano
salt og pepper

Til sausen:
1 terning kyllingbuljong
5 dl vann

50-100 g smør
1/2 beger creme fraishe 
fløte
salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader.

Del kyllingfileten på langs og fyll de med en kremost du liker. Vi bruker ofte kremosten fra Tine med enten Afrikansk paprika, krydderost eller med urter.
Brun kyllingen raskt i stekepanna. Krydre etter smak med salt, pepper og oregano.
Legg filetene over i en ildfast form.

Hakk vårløk og paprika og stek de blanke i stekepanna.
Ha dette over kyllingen i den ildfaste formen.

Nå skal du lage sausen.
Lag kyllingbuljong av 1 terning buljong og 5 dl vann. Eller bruk kraft om du har.
Brun smøret i stekepanna.
Ha i ca 2-3 dl buljong.
Bland inn creme fraish og spe med fløte til passe konsistens.
Krydre etter smak.
La sausen stå å småkoke ett par minutter.

Hell sausen over kyllingen i den ildfaste formen. 
Sausen bør dekke bunnen av formen, men ikke hele kyllingen.
Om du ønsker kan du gjerne ha litt revet ost på toppen.

Stekes midt i ovenen i ca. 15-20 minutter til kyllingen er ferdig.

Serveres med blomkål eller brokkoli, 
vel bekomme!

fredag 19. april 2013

Reste-ribbe-bukse

Gutta mine er nå 4 år, og de kuleste plaggene de har mener de selv at mamma har strikket!
Emil var i skyene når jeg startet på denne buksa, og spurte hver kveld i 3 kvelder (det var så lang tid jeg brukte på buksa) om den ikke var ferdig snart!

Oppskrift på buksa finner du under bildene.
Størrelsen er ca. 5-6 år.



Denne buksa er kun strikket i restegarn. 
Jeg har brukt det jeg hadde liggende og strikket buksen på pinner 3,5.
Noen av fargefeltene er strikket i dobbelt garn for at tykkelsen skulle bli riktig.

Slik gjør du:
Legg opp 128 masker på rundpinne nr 3,5.
Strikk 4 omganger 2 rett og 2 vrang.
Lag hullrad slik: *2 rett, 2 vrang sammen, 1 kast* Gjenta ut omgangen.
Sett merke foran og bak, midt mellom to rette masker.
Fortsett med 2 rett og 2 vrang i to omganger til.

Nå skal du strikke buksa høyere bak.
Strikk til du er 7 masker forbi midtmarkøren.
Snu og strikk 14 masker.
Snu og strikk 21 masker.
Snu og strikk 28 masker.
Snu og strikk 35 masker.
Snu og strikk 42 masker.
Snu og strikk 49 masker. 
Snu og strikk 56 masker.
Strikk videre 2 rett og 2 vrang runt til buksa måler 20 cm midt foran.

Nå skal du strikke kilen mellom bena.
Øk 1 maske ved hver side av midtmarkøren foran og bak annenhver omgang i alt 8 ganger. Strikk disse økte maskene rett slik at kilen består av rette masker.
Fell kilen og strikk hvert ben hver for seg.

Strikk to masker sammen på starten og slutten av hver 4. omgang til du har igjen 52 masker på hvert ben. Strikk videre 2 rett og 2 vrang til benet måler 40 cm fra skrittet.
Fell løst av.
Strikk det andre benet på samme måte og fest alle tråder og sy sammen i skrittet.




Heftig netthandel

Med garndilla og utstyrsmani kan en tur innom strikkenett.no bli en kostbar affære, 
men de har så mye flott! 


Drops loves you 3



Mappe til rundpinner.

torsdag 18. april 2013

Bountykonfekt

Jeg fikk smake herlige hjemmelagede bounty av en kollega på jobb og etter å ha drømt om de en stund bestemte jeg meg for å prøve å lage selv. 
Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av de herlige bitene når de var ferdige og lå pent i en skål klare til å spises, så vi nøyer oss med bilde på bakepapiret!

Her kommer oppskrift og fremgangsmåte:


Du trenger:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl kremfløte
1 dl kokosmelk
200 g kokosmasse
200 g sjokolade, minimum 70 %

Smelt kokosfett og sukrin i en kjele.
Tilsett kokosmelk, fløte og kokos.
Rør godt og legg massen over i en bakebolle og sett den i kjøleskapet.
La den stå minimum en time i kjølseskap.
Ta den ut og forme bitene som du ønsker, jeg brukte silikonformene mine og fylte de.

Sett formene i fryseren.
Jeg lot mine stå i fryseren natten over, men så fort de er fryst kan du ta de opp og fullføre go-bitene.

Smelt sjokoladen over vannbad.
Jeg brukte pølseklypa og rullet kokosbitene rundt i sjokoladen.
La sjokoladen renne av seg så den ikke drypper og legg de raskt over på en bakepapirkledd plate eller form.

Når alle er trukket med sjokolade setter du de inn i kjøleskapet og lar de bli kalde.
Om du setter kokosbitene i fryseren stivner sjokoladen raskere når du dypper de og de ser også glattere og finere ut. Dessuten faller kokosbitene ikke så lett fra hverandre når de er fryste.



Lykke til!

onsdag 17. april 2013

Pizzagrateng

En enkel, barnevennlig og ovnsbakt middag:


Sett ovnen på 200 grader.

Til bunnen trenger du:
1 blomkål
100 g philadelphiaost
100 g gulost
100 g cheddar
salt og pepper

Kok blomkålen mør.
Legg den i ett dørslag og la vannet renne godt av seg. 
Ha blomkålen over i kjelen igjen.
Riv osten og tilsett den og smøreosten og mos alt fint med en stavmikser. 
Salte og pepre etter smak.
Bre en ildfast for med blomkålmosen.

Til fyllet trenger du:
1 pakke kjøttdeig
1 løk
1 paprika
3-4 fedd hvitløk
1 liten boks tomatpure
3-5 ss fløte
salt og pepper
chilikrydder
basilikum

revet ost

Stek kjøttdeigen i olje eller smør.
Hakk løk, hvitløk og paprika og ha i når kjøttdeigen har blitt brun.
Tilsett tomatpure og fløte til passe konsistent. Du vil ikke at sausen blir for tynn, så vær litt forsiktig med fløten.
Krydre etter smak og la dette bli en kort kjøttsaus.

Ha kjøttsausen over blomkålmosen i den ildfaste formen. 
Strø over revet ost, ha gjerne litt parmesan over.


Vel bekomme!

tirsdag 16. april 2013

Baby monster!

Jeg vet jeg skal bli tante, 
men om tanteungen min blir en liten røver eller ei lita prinsesse er fortsatt en godt bevart hemmelighet. 
Det betyr at foreløpig blir det kjønnsnøytrale farger. 
Denne gangen ble det en monsterbukse i mintgrønn og hvitt:

(Oppskrift finner du under bildene).






Denne buksa er i str. 6-9 mnd og strikket i Pickles extra fine merino.

Legg opp 134 m på pinne nr. 2.
Strikk vrangbord, 1 rett og 1 vrang, til arbeidet måler ca. 8-10 cm.

Bytt til pinne nr. 2,5 og strikk en omgang rett mens du øker 18 masker jevnt fordelt. 
Sett ett merke midt bak og i hver side. På bakstykket skal det totalt være 76 masker og på hver halvdel foran skal det være 38 masker.
Fortsett med glattstrikk til arbeidet måler 9,5 cm.

Nå skal buksen strikkes høyere bak, der munnen i monsterbuksa kommer.
Jeg brukte rosa garn på denne buksa, men ofte bruker jeg rødt.
Strikk hele bakstykket i valgt farge.
Snu og strikk tilbake til det gjenstår 5 masker.
Pass på at du strikker rett på retten og vrangt på vrangen.
Gjør dette til du har snudd 5 ganger på hver side.

Bytt tilbake til grunnfargen i buksa, i mitt tilfelle mintgrønn.
Fortsett i glattstrikk over alle maskene.
Sett ett merke midt foran og ett midt bak.
Når arbeidet måler 11,5 cm fra der vrangborden slutter midt foran økes det 1 maske på hver side av de midterste to maskene foran og bak på annenhver omgang 6 ganger.
Da har du totalt 176 masker på pinnene.

Del arbeidet og strikk bena hver for seg.
Ett ben har nå 88 masker.
På hver fjerde omgang feller strikker du de to første maskene og de to siste maskene på omgangen sammen. Dette gjør du i alt 5 ganger. Da vil du stå igjen med 78 masker.
Fortsett til benet måler 18-19 cm.
Fell jevnt fordelt til 58 masker.

Skift til pinne nr. 2.
Strikk vrangbord, 1 rett og 1 vrang, til vrangborden måler ca. 4 cm.

Fest alle tråder og sy igjen mellom bena.
Om du ønsker kan du også brette ned kanten i livet mot vrangen og sy denne fast med litt løse sting. Tre da i strikk. Jeg valgte å ikke gjøre det, jeg er spent på om den brede vrangborden er nok eller om jeg bør brette ned kanten. 

Broder på øyne og tenner og damp buksen lett.

Lykke til med ditt monster!

søndag 14. april 2013

Garndilla!

Det er fler enn meg som er glad i garn på jobben min, noen strikker, noen hekler og andre igjen er kreative på andre måter med lys og interiør. En dag vi snakket om hobby og hamstring kom jeg inn på temaet mine overfylte garnhyller. Dermed endte jeg opp med å love å ta noen bilder:












Dette er en liten del av lageret, noe ligger i en kurv her og noe i en kurv der. Det er mange planer og tanker om fremtidige prosjekter, så blir det spennende å se hva det blir fremover. 
Glasskrukkene på nederste bilde er fylt med rester av ulike garn og farger. Nå har jeg saumfart krukkene og plukket ut restene som har omtrent samme tykkelse og har startet på noe som ser ut til å bli en fargesprakende restebukse i rillestrikk. 
I tillegg til alt garnet har jeg et stadig voksende lager av hobbybøker. Brorparten av bøkene er strikkebøker, men det er også bøker om hekling, hakking og brodering. 

Hvordan står det til i din restekasse? 
Har du noen garnslankingprosjekter på gang?

lørdag 13. april 2013

Kjøttdeigsaus som kan brukes til alt!

Det har vært en herlig lørdag med familien. 
Syklene har vært ute og årets første is i friluft har blitt inntatt.
En slik herlig dag krever enkel og ikke minst god mat!

I dag ble det pizza som endte opp på matbordet.


Oppskrift på bunnen har blitt lagt ut tidligere og den kan du finne her

Fyllet ble i dag enkelt og greit kjøttdeigsausen jeg ofte lager også til alt annet.
Denne oppskriften er basisen for blant annet kjøttsausen i moussaka og kjøttsausen til sqash-pastaen. Jeg varierer innholdet litt fra gang til gang og særlig mengden fløte gjør sausen enten mer flytende eller mer kort i konsistensen. Den kan også være et godt utgangspunkt for gryte og kan varieres ytterligere med å tilsette hakkede tomater.

Du trenger:
1 pk. karbonadedeig
1 liten boks tomatpure
1 løk
1 paprika
hvitløk
litt fløte
krydder etter eget ønske

Hakk løk, hvitløk og paprika. 
Brun kjøttdeigen.
Tilsett løk, hvitløk og paprika.
Rør inn tomatpureen og smaksett med krydder. Jeg brukte basilikum, salt, pepper og litt cummin.
Tilsett litt fløte til passe konsistens. 

Bre sausen over pizzabunnen og strø over revet ost. 
Parmesan gjør pizzaen ekstra god!
Stek ved 200 grader i ca 15 minutter.

Hva med ett glass rødvin til en lørdagskveld?

fredag 12. april 2013

Ull er gull!

I november 2011 la jeg ut dette innlegget på bloggen. 
Da var bukse nummer to strikket i Pickles extra fine merino etter oppskrift fra Morosettet ferdig. 
Den gangen satt buksene slik på gutta. De var gode og lange på bena og kunne med fordel brettes opp, men satt godt etter kroppen noe som gjør de perfekte under dress og regnbukse.


Nå er det 1,5 år siden buksene ble tatt i bruk og de er like fine!
De er i daglig bruk og holder nok frem til ullsessongen er over for nå.
De har selvsagt blitt litt kortere på bena, men ribbestrikken gjør at de fortsatt sitter perfekt.



På jakt etter garn i Venezia!

I påsken reiste min bedre halvdel og jeg på romantisk tur for to til Roma og Venezia. 
Her oppdaget jeg en fantastisk nettside: knitmap.com. Når man åpner denne nettsiden på iPhonen har man muligheten til å velge "Near by" også finner den ut om det er en garnbutikk i nærheten av der du er! Denne siden benyttet jeg i Roma og oppdaget en herlig liten garnbutikk. Det kan du lese mer om her


I Venezia fant jeg også ved hjelp av knitmap.com en nydelig garnbutikk.
Damen bak disken var en søt og hjelpsom dame og garnposen ble velfylt med herlige italienske smakebiter:




Det blir spennende å se hva det blir ut av garntypene, to av de er perfekte til litt anderledes skjerf eller hals når høsten igjen nærmer seg og på bildet i midten er det en herlig myk babyull som det aldri er vanskelig å finne bruksområder til!

Her er noen bilder av garnbutikken Lellabella:






For de som synes det er spennende kommer det under noen glimt fra vår romantiske tur for to:

Trevi fontenen

Pantheon

Colosseum


En av mange herlige pastaretter vi fikk servert. I ferien ble det rett og slett en høy-karbo-fest!

Marked


Italiensk rødvin ble en favoritt

Gondoler i Venezia

Smale og trange gater i Venezia

Kanal i Venezia

Italiensk is, Gelato, ble raskt en favoritt og det gikk med flere om dagen!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...