tirsdag 31. juli 2012

Sjokolademuffins med vanilje

Mektige muffins med sjokolade og vanilje. Kan fint oppbevares i kjøleskapet en ukes tid etter bakst og kan serveres med is, bær eller vispet krem.


Til 20-25 stykker trenger du:
200 g smør
200 g sjokolade 70 %
4 egg
1,5 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2-3 ts sukrin

Sett ovnen på 225 grader og gjør klart muffinsformer. Jeg liker å bruke muffinsbrett, da beholder de fasongen sin og flyter ikke ut.

Smelt smøret i en kjele.
Slå av varmen og knekk opp i sjokoladebitene. La de smelte sammen med smøret.

Visp egg og sukrin. Visp deretter inn fløten og vaniljepulveret.
Bland egg- og fløteblandingen sammen med sjokolade- og smørblandingen.

Fyll muffinsformene halvfulle med røre og stek i ca. 12 minutter midt i ovnen.

Lykke til med baksten!


søndag 29. juli 2012

Ostefylte karbonader

Kokeboken til Skaldeman dukket opp her i forrige uke og den første oppskriften som skulle testes ut var denne. Etter litt shopping i Sverige fikk vi fylt fryseren med kjøttmat og andre godsaker og er klare for hverdagen igjen etter en herlig ferie.


Til 4 store karbonader trenger du:
ca. 600-700 g karbonadedeig
2 egg
en skvett fløte
salt og pepper
muskatnøtt

en pakke blå castello

Bland sammen kjøttdeigen med eggene. Tilsett fløte så du får en jevn og smidig deig. Pass på så den ikke blir for løs.


Så tilsetter du litt salt, pepper og muskatnøtt. Rør godt rundt og del massen i fire.

Nå begynner formingen.
Lag en rund ball, ca på størrelse med en tennisball. Rull den ut til en avlang pølse og legg den på et bakepapir. Fordel blåmuggost på den ene halvdelen.





Ved hjelp av bakepapiret bretter du den i over hverandre og former den og tetter den så godt du kan. Da er du klar for steking.


Ha en klatt smør i pannen og stek på middels høy varme til å starte med.
Jeg stekte alle fire i panna, men de kunne med fordel vært brunet i pannen og deretter lagt i ovnen for å stekes ferdig i en ildfast form.


Jeg fikk veldig mye væske i pannen når jeg stekte karbonadene. Den helte jeg av i en skål og stekte karbonadene ferdige i litt tørrere panne.
Dersom du ønsker saus til kan du bruke denne væsken til det. Hell den over i pannen igjen når karbonadene er ferdige og tilsett litt fløte. 

Tips:
Du kan variere hvilke oster du benytter etter smak og behag!

Serveres med blomkålmose.

Håper det smaker! 

torsdag 26. juli 2012

Flettepute

Så er det endelig tid for et lite innslag med håndarbeid igjen, det er lenge siden!
Det har tatt tid før fingertuppen jeg kappet av meg i mai har tillatt meg å drive noe særlig med håndarbeid, men etter å ha snublet over denne flotte oppskriften på bloggen til Prinsessapåerta var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle ha med meg i kofferten. 

Feriestrikken ble en suksess og her er resultatet:




Jeg har brukt grått ullgarn, pinner nr. 6 og la opp 146 masker. 
Toppen sydde jeg igjen ved hjelp av Kitcheners stitch. Bunnen sydde jeg igjen litt på hver side, men passet på så jeg fikk plass til puten inni som måler 50x50 cm. Så sydde jeg på knapper i to ulike rosatoner og heklet en kant med fastmasker med luftmaskebuer på 5 masker som knappene festes i. 
Jeg er superfornøyd og takker for flott oppskrift!

onsdag 25. juli 2012

Squashsalat, ala Wenche

Dette er det perfekte tilbehøret til grillmiddagen, til spekematen eller ved siden av litt ost og skinke til frokost.
 Oppskriften har jeg fått av søster´n som er en enorm inspirasjon for meg både når det kommer til omlegging av kostholdet og ikke minst nå som jeg forsøker å komme igang med trening i tillegg.


Til squashsalaten trenger du:
2 squash
en bunt vårløk
1 beger creme fraishe
1 beger rømme
1/4 pakke majones
2 ts dijonsennep
salt og pepper

Del squashen opp i biter og kok den ca. 2 minutter i lettsaltet vann. Pass på så de ikke blir kokt for mye.
Hell squashen over i et dørslag og la det avkjøle seg under rennende kaldt vann.

Hakk vårløken.

Når squashen er avkjølt rører du den og vårløken sammen med creme fraishe, rømme, majones og dijonsennep. Salt og pepper etter smak. 
Majonesen må du også tilpasse etter egen smak, noen liker mer, noen liker mindre smak av den.

Sett salaten kaldt før servering.

Denne kan fint oppbevares i kjøleskap noen dager og smaker best når den har stått natten over!


Med grillmat og en deilig grønn salat blir dette en perfekt sommermiddag! 

Håper det smaker!

fredag 20. juli 2012

Wenches thai-inspirerte wok

Da var vi vel hjemme fra baltisk ferie og store og små er enige om at selv om ferie er flott er det jammen godt å komme hjem igjen. For min egen del har det betydd å gå rett tilbake på LCHF. 
I går kom søster´n og ektemannen på besøk, til stor jubel hos gutta! Det ble også jubel hos oss voksne når Wenche satte igang med improvisasjon på kjøkkenet og disket opp med en herlig middag. Det ble flittig tatt notater underveis og her kommer oppskriften og bilder:


Til 4-5 porsjoner trenger du:

4 kyllingfileter. Skjæres i strimler.

1 pose klassisk wok blanding
1 boks vannkastanjer (valgfritt, inneholder litt mye karbohydrater enn strengt tatt nødvendig)

Til sausen:
1 løk
1 boks hakkede tomater
ca. 3/4 boks tomatpuré
1 stor ts red curry paste
hvitløkpulver
salt og pepper
chilipulver
1/2 boks kokosmelk

Legg alle ingrediensene til sausen i en stor beholder og mos godt med stavmikseren.




Smak til med krydder, så er sausen klar.

Blomkålris
2 pakker pinjekjerner
Riv 3 små blomkål på et rivjern.
Riv også 4-5 never gulost og legg på en tallerken. 


Fremgangsmåte:
Det enkleste er å bruke en stekepanne og en wokpanne. 

Stek kyllingstrimlene lett i en stekepanne med litt rapsolje. Ha kyllingen over i wokpannen.
Ha wokgrønnsakene og vannkastanjene over kyllingen og la det surre litt til grønnsakene er varme.


Hell deretter over sausen og la dette surre i woken mens du lager blomkålrisen.


Tørrstek pinjekjernene i stekepanna. Ha de over i en bolle mens du lager resten av risen.
Stek den revne blomkålen i godt med olivenolje. Når risen nærmer seg ferdig strør du over den revne gulosten og blander den inn. 
Tilsett pinjekjernene helt til slutt.


Nå er blomkålrisen ferdig og kyllingwoken klar for servering! 

Smaker nydelig med et glass rødvin til.
Wenche; takk for nydelig mat!

tirsdag 17. juli 2012

På ferie i Latvia og Litauen

Ferie og LCHF er ikke enkelt, derfor har jeg rett og slett bestemt meg for å la alt være så enkelt som mulig og spise det som er tilgjengelig og det jeg har lyst på.
Jeg merket fort at jeg savner LCHF, magen krangler litt, et par cm har lagt seg til rundt livet, huden min er ikke lengre så fin som den var før vi reiste på tur og jeg har flere ganger rett og slett blitt ubehagelig mett.
Her er det vanskelig å få tak i lett brus, karbohydrater lurer rundt hvert et hjørne og sukkerinntaket har gått til himmels!

Det skal bli godt å komme hjem til kostholdet jeg vet passer best for meg.

lørdag 7. juli 2012

Cheating - iskaffe

Noen ganger har man lyst på iskaffe, skikkelig lyst! Og noen ganger har man ikke tid eller overskudd til å gjøre det skikkelig... Da fant jeg ut at det finnes en lat og rask løsning:


Jeg bruker min elskede Nespresso maskin, har du ikke en slik kan du fint bruke espresso pulver og vannkoker.

Jeg bruker to kapsler med espresso, sterke som krutt på dagen og koffeinfrie mot kvelden, i ett høyt glass. Så fyller jeg opp med en blanding av fløte, melk og isbiter.

Tips:
Det setter en liten spiss på det å drysse i litt vaniljepulver eller toppe det hele med litt kanel.

Håper det smaker!

Parisertoast

Eller som det heter på fransk: croque monsieur.
Du kan lese hvordan retten fikk navnet sitt her
Inspirasjonen til dagens frokost fant jeg på den svenske bloggeren, 56 kilo, sin side. 


Til en porsjon trenger du:
1 egg
125 g kesam
1 strøken ss fiberhusk
1 klype salt

2 skiver cheddarost
tomatskiver
(røkt skinke)
dijonsennep

Visp sammen egg, kesam (jeg brukte crème fraich da det var det jeg hadde i kjøleskapet i dag), fiberhusk og salt. Du kan godt bruke stavmikseren, men jeg vispet det like enkelt sammen med håndvisp.

Om du lar røren stå å svelle noen minutter tykner den litt.
Ha litt smør i stekepannen og stek lapper av røren (jeg fikk nok røre til tre lapper, to til meg og en smaksprøve til smågutta mine). 
Husk å slå ned varmen når du steker de, mine ble i mørkeste laget...
Når de er ferdig stekt på en side snur du lappene dine og har på en skive ost på hver lapp. Legg på skinke (jeg droppet denne i dag) og tomatskive på den ene lappen og smør på dijosennep. 
Når lappene ferdige legger du den ene lappen over den andre.

Bildet er lånt av 56 kilo.
Slik skal de egentlig se ut! Lyse og fine i stekeskorpen med ost, skinke og sennep som fyll i midten.

Jeg hadde ikke skinke i hus, men fant skogsbacon i kjøleskapet. 
Det var veldig godt til!

Håper det smaker!

fredag 6. juli 2012

Kokosyoghurt

Jeg har en god stund tenkt meg å prøve ut Fotballfrues oppskrift på kokosyoghurt, men har ikke hatt hellet med meg i å finne ekstra creamy kokosmelk. I går vispet jeg sammen en porsjon etter oppskriften, men brukte helt vanlig kokosmelk istedet. Jeg er superfornøyd! 


Til en porsjon trenger du:
3 ss kokosmasse
1 ts vaniljepulver
1 ss sukrin
1 dl tyrkisk yoghurt
3 ss kokosmelk

Bland alle ingrediensene godt sammen og sett den i kjøleskapet.
Jeg vispet min sammen før jeg reiste på jobb, satte den i kjøleskapet der og ventet til lunsj. Da var det bare å røre en omgang til og nyte den kald og god!

Perfekt lunsj i sommervarmen!
Kanskje med noen bringebær?

Sjokolademousse

En kveld forleden satt jeg å tittet på instagram og dukket over et bilde av sjokolademouss - LCHF! Jeg var rask om å sjekke kjøleskapet for ingredienser og med utgangspunktet i oppskrift funnet på denne svenske bloggen tryllet jeg frem kveldskos til mannen og meg selv:


Av denne oppskriften får du 6 passe porsjoner:
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
100 g 70 % sjokolade

Pisk fløten til den blir en luftig krem.
Bland inn de to eggeplommene.

Smelt sjokoladen over vannbad og bland kremen litt etter litt inn i den smeltede sjokoladen.

SÅ kommer smakstilsetningene. 
Jeg hadde i 4 ss sterk espresso kaffe, veldig godt!

Settes i kjøleskapet en times tid, så vips har du nydelig sjokolademousse!

Tips:
Det finnes mange gode måter å smakstilsette på, du kan bruke reven appelsinskall, lime- eller sitronskall eller finhakkede nøtter. Det er også mulig å ha i cognac og kaffe for de som liker det.

Nytes i godt selskap med en god kopp kaffe til!

Kylling stroganoff

Biff stroganoff er en klassisker, hvorfor ikke variere smaken litt ved å erstatte biffkjøttet med kylling? Inspirert av Dahlqvists oppskrift på biff stroganoff:


Du trenger:
400 g kyllingfilet, skåret i strimler
1 gul løk
1 rød paprika
1 gul paprika
3 ss tomtpuré
2-3 tomater
2-3 dl kremfløte
salt og pepper
1 ss dijonsennep
hvitløk etter smak
smør til steking

Hakk opp løk, paprika og eventuelt hvitløk.
Brun smøret og stek kyllingen, paprikaen, løken og hvitløken et par minutter.
Rist eller rør sennepen sammen med fløten og hell dette sammen med krydderet over kyllingen i stekepannen. La det putre i 5-10 minutter. 

Server med blomkålris, som du finner oppskriften på her

Tips: 
Ønsker du å variere litt på tilbehøret er det også godt med brokkoli eller salat til.

Håper det smaker! 

tirsdag 3. juli 2012

Ostefristelser

Denne godbiten snublet jeg over på nettet et sted, uten å huske hvor. Kjempegodt og utrolig enkelt!

Disse godbitene kan brukes på flere måter:
 som kjeks, som "chips" inntil dipp eller med litt pålegg på.

Bacon ost 
Jalapeno ost 
Velg din favoritt ost. Er den ferdig skivet legger du den på et bakepapir og kjører den på full effekt i mikroovnen i ca. 2-2 1/2 minutt. Pass på at de ikke blir brent.
La de hvile litt på rist etter de kommer ut, da blir de sprøe og fine.

Har du blokk ost skjærer du skiver med høvel eller river på rivjern en liten haug.
Du kan selvfølgelig også lage de i ovnen, da setter du ovnen på ca. 200 grader og lar de ligge til de ser ferdige ut.

Flott og sunn snacks!

mandag 2. juli 2012

Iskaffe

Mitt første forsøk på iskaffe gikk bra. Oppskriften fant jeg på bloggen til fotballfrue.
Det blir nok noen få endringer til neste gang, men alt i alt er jeg godt fornøyd. Denne varianten er ganske mektig og kan nok fungere godt som dessert for slike som meg som ELSKER kaffe!


Til ca. 3 porsjoner trenger du:
3 dl kokosmelk
2 dl helmelk
1 dl fløte
2 ss kesam
4 ss sukrin
4 doble espresso
isbiter
litt vaniljepulver

Ha alt i en blender og bland godt. Jeg hadde ikke kesam, så jeg erstattet det med crème fraishe. I oppskriften til Caroline står det at blandingene bør stå kaldt i kjøleskap noen minutter før du kjører alt i blenderen en runde til. Kjøleskapet vårt er lite... (jeg gleder meg til det nye kommer rett etter ferien!!), derfor droppet jeg å ha det i kjøleskap. 
Fordel i tre glass og nyt!

Jeg fikk to fulle glass til meg og mannen (som har 1 års bryllupsdag i dag), den siste kuverten helte jeg i min bodum kaffekopp og satte i kjøleskapet. Lurer på om den er like god i morgen på vei til jobb?

Tips: neste gang kommer jeg til å ha i litt mere kaffe, jeg liker den nemlig sterk!

Håper det smaker!  

Frokostfavoritten

Jeg har fått meg en frokostfavoritt og den kan heldigvis varieres etter smak og behag.


Enkelt og greit:
2 speilegg
2 skiver jalapeno ost
strimlet paprika

Her kan du variere med ulike oster, det er godt med baconost, cheddar, gräddost og vanlig gulost. Med vanlig gulost foretrekker jeg å krydre litt, gjerne med litt basilikum, oregano eller et spicy krydder.

Grønnsakene varierer jeg ettersom hva jeg har i kjøleskapet, noen dager er det paprika. Andre dager er det slangeagurk, cherrytomater eller blomkål. Rå, kald blomkål er veldig godt og da smaker det ekstra godt med en liten klatt rømme eller rester av en god dip til.

En god start på dagen!

søndag 1. juli 2012

Lettvint minipizza

Denne uken har hele familien med unntak av meg selv vært syke, bank i bordet! Det startet med en gutt natt til torsdag, fortsatte med gutt nummer to natt til lørdag og på lørdag morgen fulgte gubben i huset etter. Heldigvis kviknet gutt nummer to til utover dagen, men ingen av smågutta hadde nevneverdig matlyst. 
For å lokke i de litt mat ble det dermed pølser til middag til de, men selv har jeg nå i snart en uke klart å holde meg i ketose og ønsket derfor ikke å skeie helt ut. Etter ett lite søk på nettet fant jeg dermed følgende oppskrift på en enkel middag for en person på LenaBeatrice sin blogg:


Du trenger:
4 skiver av din favoritt ost
2 ts pizzasaus/tomatpuré
løk og paprika
1 1/2 grillpølse
gräddost
oregano

Slå ovnen på 200 grader.
Legg to doble osteskiver på et pizzapapir. Jeg brukte min absolutte favoritt om dagen:


Forstek de to "bunnene" til de blir gylne i kantene. Jeg snudde osten rundt og stekte de litt på andre siden i omtrent 2 minutter.

Kutt løk og paprika i passe biter, jeg kuttet en hel løk og en hel paprika siden jeg vet at jeg trenger det til middagen i morgen. Det jeg ikke brukte i dag kunne jeg legge i en boks med lokk i kjøleskapet.
Jeg freste løken og paprikaen i smør i en stekepanne til det ble blankt.

Så kuttet jeg to grillpølser i skiver og stekte de litt i smør.

Ta "bunnene" ut av ovnen og smør på ca. en ts pizzasaus på hver. Jeg brukte Idun sin pizzasaus denne gangen. Fordel ønsket mengde løk, paprika og pølseskiver på (jeg brukte ikke begge pølsene, men ca halvannen). 





Topp det hele med litt gräddost og oregano og stek til osten smelter/blir gyllen.

Enkelt, godt og minimalt med karbohydrater!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...